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Accordingly, when you receive an order from the committing court directing that
a prisoner be produced before it at a specific time and place, you are required to com-
ply with the provisions thereof, assuming of course, that you receive a copy of said
order certified under the hand and seal of the clerk of the court as being a true copy
of the original.

In the event that it appears that such order has been entered more than 60 days
after date of judgment of conviction, it is my opinion, and I advise you that you
should, nevertheless, comply with the order.

This for the reason that your department and the several institutions under your
jurisdiction are part of the Executive Branch of the Government and your function
in respect to prisoners committed to your care is administrative and in no sense
judicial,

-If the court is in error in bringing a prisoner before it or in subsequently ordering
his release, the responsibility is solely that of the court and it is the better practice in
all such cases to advise your institutional officials to comply with court orders as above
set out,

Very truly yours,
TwuEoDORE, D). PARSONS,
Attorney General,

By: EvucEng T. URBANIAK,
Deputy Attorney General.
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MarcH 29, 1949,

HowNoraBLE SAnrorp Bares, Commissioner,
Department of Institutions and Agencies,
State Office Building,

Trenton, New Jersey.

.

FORMAL OPINION—I1949. No. 20.

Drar MR, Ba1Es:

The Warden of the State Prison has inquired concerning the recent opinion of
this office to the effect that he may censor incoming and outgoing mail of the inmates
in his institution,

He asks whether the opinion negatives the provisions of Section 17, Chapter 84,
P. L. 1948 of the new Parole Law, which specifically provides by legislative mandate
that prisoners may send uncensored mail to the Parole Board.

Second, he asks to be advised, if the answer to the first question is in the affirma-
tive, whether this also means that mail from the Parole Board to the prisoner shall
be uncensored.

It is my opinion, and I advise you that the Legislature was clearly within its
right in providing in Section 17, Chapter 84, P. L. 1948, that a prisoner could be priv-
ileged to send uncensored mail to the Parole Board. Our previous opinion had no
application to this situation and, therefore, does not negative the statutory enactment
above cited.
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This provision is found in the laws of many states and is included to insure that
each prisoner shall secure substantial justice under the law by calling to the attention
of the Parole Board any specific situation requiring attention which the Prison officials
or the Parole Board may have overlooked.

Secondly, it is my opinion, and I advise you that the privilege does not extend to
mail received from the Parole Board to the prisoner, for this is not within the con-
templation of the language of the Law.

This for the reason that there is no necessity for the requirement that the prisoner
receive an uncensored reply, for the action of the Parole Board becomes a matter
of record in the file of the prisoner. There is the further possibility that some in-
genious person might come into possession of Parole Board stationery, or even dupli-
cate same, and thereafter direct improper communications within Parole Board en-
velopes indiscriminately to inmates of penal and correctional institutions.

Very truly yours,
Taroporg D. PARSONS,
Attorney General,

By: Evceng T. URBANIAK,

Deputy Attorney General.
ETU :hp

MarcE 29, 1949.

Mg. Josgpe GIULIANO, State Superintendent,
Division of Weights and Measures,
Department of Law and Public Safety,

187 West Hanover Street,

Trenton 7, New Jersey.

FORMAL OPINION—I1949. No. 21.

DEAR SIR:

Receipt is acknowledged of your interdepartmental communication of March 17,
1949, requesting the opinion of this office respecting the, application of R. S. 51:1-93
to non-commercial scales. There is attached to such communication a letter from
Arthur Sanders, Esq., counsel for the National Association of Scale Manufacturers,
Inc.

It has been the policy and procedure.for the Division of Weights and Measures
to require all scales to be approved by your division as to type, construction and
operation. This requirement has been applied to scales used in the purchase or sale
of commodities or service known as commercial or trade scales and also scales which
are not designed or used for the determination of quantities in buying and selling or
in computing charges for services rendered, known as non-commercial or non-trade
scales.

The question has now arisen whether non-commercial or non-trade scales are
subject to R. S. 51:1-93 and require approval of your division as to type, construction
and operation.

In my opinion, they are not subject to R. S. 51:1-93.



