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QUESTION.

The question to be answered is whether the practice of beauty culture in such
place and under such condition is permissible under our law.

ANSWER.
The answer is no.

ReAsons.

The answer must be in the negative because of our statutory law pertaining
thereto and more particularly, R. S. 45:4A~11.2:

“It shall be unlawful for any person to practice beauty culture in any
place other than a licensed beauty shop; provided, however, that a licensed
operator, sponsored by a licensed beauty shop, may furnish beauty culture
treatments to persons in their private residences by appointment; * * *”

Under this statute it becomes immediately apparent that beauty culture shall be
practiced only in a licensed beauty shop with the proviso that beauty culture treat-
ments may be furnished to persons in their private residences.

It follows therefore that unless some portion of the hospital is licensed as a
beauty shop, no beauty culture can be practiced therein; nor could an itinérant with
a portable unit practice therein, for a hospital is not deemed to be a private residence.

Very truly yours,

TEEODORE D. PARSONS,
Attorney General,

By: Joun WaArHoL, JRr,,

Deputy Attorney General.
JW-B

May 13, 1949.

Dr. WrLLiam S. CARPENTER,

President, Department of Civil Serwvice,
State House,

Trenton, New Jersey.

FORMAI, OPINION—1949. No. 47.

DrAR Sir:

I have your communication stating that you are advised that the governing body
of the Borough of Edgewater, Bergen County, without first having had presented
to it a petition for the adoption of the civil service law, by resolution, directed that
the question of the adoption of that law be submitted to the people, which was done
and the provisions of the civil service law adopted. You inquire into the sufficiency
and legality of the adoption.
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I have before me the original certificate of the governing body, signed by its
mayor and attested by its clerk under the corporate seal of the municipality certifying
to the Civil Service Commiission the fact that the civil service law was adopted,
giving the vote as 1,155 for and 243 against the proposition, the election having been
held on November 2, 1948, R. S. 11 :20~7 provides with respect to the election that
if the result of the same is favorable to the' adoptlon of civil service law, such result
shall be certified to the commission by the governing body of the municipality. The
certificate which I have before me and which I have referred to complies with the
requirements of the statute and in my op1n10n your commission is bound thereby.

I am returning herewith the papers which you left with me including the certifica-
tion above referred to.

Very truly yours,

TaroporE D. PARSONS,
Attorney General,

By: THroDORE BACKES,
Deputy Attorney Generol.
Encs. TB:B - ' ‘

May 11, 1949,

Hon. Harry C, HARPER,
Commissioner of Labor and Industry,
State House,

Trenton 7, N. J.

FORMAL OPINION—1949. No. 48.

Drar COMMISSIONER:
Re: Employment of Minors in Connection With Power Driven Hoisting Apparatus.

Your letter of recent date requesting an opinion as to whether R. S. 34:2-21.17
prohibits the employment of minors under 18 years of age in work wh1ch involves
riding on a freight elevator, has been received.

‘While Section 17 of R. S 34:2-21 prohibits minors under 16 years of age from
being employed, permitted or suffered to work in, about, or in connection with power
driven machinery, it further delineates specific occupations at which minors under
18 years of age may not be employed. Among these is the following, “Operation or
repair of elevators or other hoisting apparatus.” Thus the legislative intent is
patently indicated to exclude from the general provision of the statute any reference
to elevators by its specific inclusion of them in the enumerated prohibited occupations.

The language employed in the statute clearly circumscribes the prohibition con-
tained therein to “operation and repair of elevators.,” Hence it is my opinion that



