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Novemsir 10, 1949,

Mr. GrorcgE M. BoroEN, Secretary,
State Employees’ Retirement System,
1 West State Street,

Trenton 7, New Jersey.

FORMAL OPINION—1949. No. 101.

My pEAR MR. BORDEN:

I have your letter of the 27th ult. with enclosure of copy of opinion rendered
by this department on May 1, 1947 to the effect that under R. S. 43:16A—3 (Police
and Firemen's Retirement System), payments by the municipality and the members
should commence from the date of permanent appointment and that if such action
is -delayed by the municipality, the accrued payments are due from the municipality
and the members.

This opinion undoubtedly correctly states the law with respect to the matter
then under consideration because that statute provided that “any person becoming
a policeman or a fireman . . . shall became a member of this retirement system as
a condition of his employment”.

You present two inquiries for my consideration — (1) whether your retirement
law requires enrollment of an employee within the six months or one year period
provided in Paragraphs “a” and “b” of Section 43:14-2 of your Retirement System;
and (2) whether your law requires an employee to pay back to within the six
months or one year period mentioned above if the employer has not required the
employee to comply with the statute.

The answer to your first inquiry is that employees who are in the classified civil
service should be enrolled within the time prescribed in “a” and “b” of Section
43:14-2 of your retirement system law for these periods of time are beyond the
working test period or probationary period prescribed by law for those who enter
the classified service of the civil service law. ,

R. S. 43:14-2 states who may be members of your fund and by 43:14-5 the
head of a department employing a member is required to submit to your board a
statement showing the name, title, compensation, duties, date of birth and length
of service of the member and any other information the board may require as to
such member, and by 43:14-6 your board is required to classify such person in one
of the four classes mentioned in that section and to certify to the member the group
in which he has been placed and the date of his admission to membership.

By R. S. 43:14-16 your board is required to certify to the head of each depart-
ment ‘the amount which is to be deducted from the compensation of such member
on every pay roll. It will be observed from the two sections last above referred to,
the head of a department employing a member and your commission have a duty
to perform. The first shows that your board must not only know the name but the

. compensation to be paid to the person employed in order that your board may as-
certain and certify the amount to be deducted from the compensation of such
employee. No duty is imposed upon your board of trustees under your retirement
system act to see to it that persons employed in the classified civil service shall enroll
in your retirement system within the time prescribed by your law, and that the duty
of furnishing the required information in order that enrollment may be had is cast
upon the head of the department in which the employee is employed. Of course, as
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you know, where an employee of the State does enroll in your retirement system
and has served the State previously to such enrollment, he may be given credit for
such prior service upon making back payments; and by Section 43 :14-2.9, one who has
been temporarily employed by the State and whose ' temporary employment resulted
in permanent employment is permitted to make contributions covering his temporary
service so that he will get the benefit of the period of time covered by such temporary
employment.

It is true that under R. S. 43:14-19 employees entering the classified service
of the State on and after January 1, 1922, are subject to the provisions of your
Retirement Act and that there is cast upon the employer the duty of informing the
employee of his duties and obligations under your act as a condition of his employ-
ment., This section, however, imposes no duty upon your trustees and in nowise
modifies the view which I entertain and which I have expressed herein.

One can imagine that where enrollment was deferred for a year or two by
reason of the fact that information was not furnished to your commission of the
employment of a person in the classified service, that deductions, if made from one
payment alone, or possibly two or three payments, might exhaust the entire income
of the person for a given month and thus leave such person without any visible means
of support. '

I suggest that you promptly contact the Civil Service Commission and request
from that Commission that when future appointments are made from a civil service
list that your commission may be notified so that you may immediately communicate
with the head of the department and obtain the necessary information to enroll such
member after the expiration of the working test or the period of time mentioned
in R. S. 43:14-2,

Yours very truly,

THaEoporE D. PARSONS,
Attorney General,

By: THEopORE BACKES,
Deputy Attorney General,
TB:B

Novemzser 14, 1949.
Dr. Joun H. BossHART,
Commissioner of Education,
175 West State Street,
Trenton, New Jersey

FORMAL OPINION—1949. No. 102.

DzAR Dr. BossHART:

You have requested our opinion as to whether, under the Fair Labor Standards
Act of 1938 as amended by the Fair Labor Standards Amendments of 1949, the
State of New Jersey is legally bound, in awarding “work scholarships” to students
at State Teachers Colleges, to allow credit for work performed at a rate of not less
than 75c per hour. It ig-understood that a work scholarship consists of giving credit



