206 OPINIONS

If I am in error in concluding that Mr. Fusco desires to retire because of disease
not incurred in performance of duty but in fact claims that such disabling disease
was in fact incurred in performance of duty, then the procedure outlined in Section 6
of your act should be followed.

I am returning herewith the papers which you sent me.

Vetry truly yours,
TwuroporE D. PARSONS,
Attorney General,

By: T'HEODORE BACKES,
Deputy Attorney General.
Encs.

TB:B

ApriL 12, 1950.
How. Harry C. HARPER,
Commissioner of Labor and Industry.
State House,
Trenton 7, New Jersey.

FORMAIL OPINION—1950. No. 30.

Drar CoMMISSIONER :

In compliance with your request for an interpretation of the term “and other
foodstuffs” as used in R. S. 34:6-105, otherwise known as the Bakeries and Confec-
tioneries Law, please be advised that it is our opinion that the cardinal purpose or
intent of the whole act shall control and that all the parts be interpreted as subsidiary
and harmonious (Sutherland Statutory Construction, 3rd edition, Section 4704).

In attempting to arrive at the meaning of a word or phrase as used by the Legis-
lature in any specific law one must necessarily construe such word or phrase with
reference to the leading idea or purpose of the instrument.

In the case of International Trust Co. vs. American Loan and Trust Co., 65 N. W.
78, it was held

“It is always an unsafe way of construing a statute or contract to divide it
by a process of etymological dissection, and to separate words and then apply to
each, thus separated from its context, some particular definition given by lexicog-
raphers and then reconstruct the instrument upon the basis of these definitions.
An instrument must always be construed as a whole, and the particular meaning
to be attached to any word or phrase is usually to be ascribed from the context,
the nature of the subject matter treated of, and the purpose or intention of the
parties who executed the contract or of the body which enacted or framed :ihe
statute or constitution.”

Likewise Chancellor Kent in his Commentaries observed :

“In the exposition of a statute the intention of the lawmaker will prevail over
the literal sense of the terms; and its reason and intention will prevail over the
strict letter. When the words are not explicit, the intention is to be collected
from the context; from the occasion and necessity of the law; from the mischief
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felt and the remedy in view; and the intention should be taken or presumed
according to what is consistent with reason and good discretion.”

Therefore, by the great weight of authority we must conclude that the term “or
other foodstuffs” cannot be lifted out of its context but must be read in the light of
the entire instrument, “No person shall engage in the business of making or man-
ufacturing biscuits, pies, bread, crackers, cake, macaroni, candy, . . . or other food-
stuffs or confections for the purpose of sale unless licensed so to do by the com-
missioners,” and must be interpreted to apply only to confections and allied products.
The act cannot be construed to include the use of mono-sodium glutamate to be used
to impart a meat flavor to foods.

Very truly yours,

TrEoDORE, D. PARsons,
Attorney General,

By: Grack J. Forp,
Ass’t. Deputy Attorney General
in Charge.

ArriL 17, 1950.
- MR. GEorGE M. BoRrbEN, Secretary,

State Employees’ Retirement System,
1 West State Street,
Trenton 7, New Jersey.

FORMAL OPINION—1950. No. 31.

DrAr MR. BORDEN :

Reference is made to your letter of March 21 regarding the computation of
retirement allowance of Mrs. Mary E. Westcott. You state that Mrs. Westcott
retired on January 1, 1950, and that prior to that date she was an employee of Cumber-
land County, in which the State Employees’ Retirement System became effective
on July 1, 1949. ‘

You have inquired specifically whether, in figuring the final compensation of Mrs.
Westcott for purposes of her retirement allowance, your Board of Trustees should
consider salaries received by her prior to January 1, 1945, which was exactly five
years prior to the effective date of her retirement.

In my opinion the answer is no.

Final compensation is defined in the State Employees’ Retirement Act as follows
(N. J. S. A. 43:14-1, subparagraph e):

“‘Final compensation’ means the average annual compensation earnable by a
member for the five years immediately preceding his retirement, or, at the option
of such member, it shall mean the average annual compensation earned by a
member during any five consecutive years of his or her membership, within which
period of five consecutive years he was entitled to retirement for service, said
five years to be selected by the applicant prior to the date of retirement.”



