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“by sentence of general court martial,” ‘by sentence of summary court martial’
or similar expression indicating that the discharge or release was not under
honorable circumstances. A. disenrollment certificate or other form of
release terminating temporary service in a military or naval branch of the
Armed Forces rendered on a voluntary and part-time basis without pay, or
a release from or deferment of induction into the active military or naval
service shall not be deemed to be included in the aforementioned phrase.”

From all of the foregoing, the answer to the question is simple. Unless the
officer connected with service in the Army, Navy, Air Corps, Marine Corps or in
any of the other services of the Armed Forces can show that he or she was separated
from active full-time duty, in accordance with the definition hereinbefore given,
advantage may not be taken of the constitutional provision granting exemptions to
citizens and residents of this State who have served in the Armed Forces in time of
war.

Very truly yours,

T HEODORE 1D. PARSONS,
Attorney General.

By : BEnyaMIN M. TAuUSB,
Deputy Attorney General.

OcToBER 2, 1951.
‘T HoNorRABLE SANrorp Bargs, Comsmissioner,
Department of Institutions and Agencies,
State Office Building,
Trenton, New Jersey.

FORMAL OPINION—I1951. No. 32.

My pEAR COMMISSIONER ;

This acknowledges your request of recent date for an interpretation of the
provisions of chapter 139, P. L. 1951 which presents three queries.

In your first question you desire to be advised regarding the liability of the
several counties to appropriate moneys and make provision for the payment of the
county’s share of the cost of providing financial assistance to needy persons of the
age of 18 years or over who are permanently and totally disabled.

We are of the opinion, and we so advise you, that the provisions of chapter 139,
P. L. 1951, do impose a clear responsibility and liability upon the several counties
to provide the necessary funds and make same available to the county welfare
boards thereof to make payment of the county’s share of the cost of providing
financial assistance to needy persons above the age of 18 years who are permanently
and totally disabled, for the reasons set forth herein.

In the title of chapter 139, P. L. 1951, it is declared to be a supplement to

chapter 7, Title 44, Revised Statutes, which deals generally with grants of Old Age
Assistance.
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In section 1 of the law we are now considering it is provided that:

““Any needy person residing in New Jersey who has attained the age
of 18, who is permanently and totally disabled by reason of any physical
or mental impairment, other than blindness, shall be entitled to receive
assistance from the county welfare board of the county in which he resides.”

And thereafter certain limitations are placed upon these payments with which we
need not now concern ourselves for they have no application to the question to be
resolved.

It is clearly stated in section 2 of the new law that the assistance to be extended
thereunder shall be governed by the requirements, conditions, limitations and pro-
cedures established by the act to which chapter 139 is a supplement (Title 44, chapter
7, R. S.) except that the recipient shall not be required to pledge his property as.
a condition precedent to the granting of this aid and further that the cost sharing
provisions of R. S. 44:7-25 shall not apply.

The law establishes the basis upon which the cost of this assistance program
shall be shared by the State, county and Federal Government, and requires the State
to pay to the several counties any moneys received from the Federal Government by
way of contribution to this category of assistance, plus an additional sum equal
to one-half of the cost remaining after deduction the amount of federal participation.

The statute imposes upon the several counties an obligation to provide the
necessary funds for the payment of one-half of the cost of rendering this type of
financial aid to eligible needy persons qualifying under chapter 139, a portion of
which will be reimbursed to each of the counties when Federal moneys are made
available for payment of the federal share of the cost of this program.

The provisions of R. S. 44:7-24, a portion of the act to which chapter 139 is.
a supplement, clearly defines the manner in which the county welfare board shall
annually fix and determine the amount required to pay the estimated amounts of
the county’s share of this category of assistance and imposes upon the board an
obligation to request the board of freeholders of the county to make such sum
available, Therein it is further required that the board of freeholders shall appro-
priate such sum of money and make it available to the county welfare board to
permit payment of the county’s share of the cost of this category of assistance
together with the necessary costs for the administration of the program,

It is further stated in this applicable section of Title 44 that the board of
chosen freeholders shall be required to make such sums available even if it becomes.
necessary to secure temporary loans, certificates of indebtedness or loan bonds.

The clear legislative intent of chapter 139, P. I, 1951, is to establish within
Title 44, Revised Statutes, a completely new category of assistance to persons who
have attained the age of 18 years and who are permanently and totally disabled.
The same obligation, which is imposed upon the several counties to provide funds
for the payment of Old Age Assistance, within Title 44, R. S., is established with
respect to this new type of financial aid.

In your second question, you advise that each county budget carries an appro-
priation for payment of the county share of the cost of Old Age Assistance under
chapter 7, Title 44, Revised Statutes. You desire to be advised whether the provi-
sions of chapter 139, P. L. 1951, would permit the several counties to utilize this
appropriation for Old Age Assistance for the payment of aid for needy persons as
defined as eligible therefor in chapter 139, P. I,. 1951,
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With respect to this question, we are required to inform you that this is a

matter which should be made the subject of a ruling by the respective county counsel
since it deals solely with the administration of the internal affairs of the county and
with county funds. -

Your third and concluding question is whether the State has legal authority

to advance to the several counties that portion of the cost of this assistance program
which ultimately will be borne by the Federal Government, the transmittal of which
appears subject to some delay at this time.

We find no warrant of authority in law to permit such advance payment by

the State and are required to advise that the counties must make available the moneys
necessary to defray their portion of the cost of this program, subject to later re-

imbursement to them when funds are available from the Federal Government.
Very truly yours,
TrEoDORE D. PARSONS,
Attorney General.

By : Evuceng T. URBANIAK,
Deputy Attorney General.
ETU:HH

Ocroeer 9, 1951,
Hon. CHARLES R, EroMAN, Jr., Commissioner,

Department of Conservation and Economic Development,
520 East State Street,
Trenton, New Jersey.

FORMAIL OPINION—1951. No. 33.

Dear CoMMISSIONER ERDMAN :

This will acknowledge receipt of your recent letter wherein you request an

opinion in connection with the following:

“Whether the benefits of chapter 263, P. L. 1947, as amended by
chapter 138, P. I,. 1948, and chapter 331, P. I,. 1951, extend to a case
of paraplegia, osteochondritis or hemiplegia where such condition has
resulted from a disease contracted while in active military or naval service.”

The answer to this is in the affirmative for the reasons hereinafter set forth.

The applicable parts of the present law (L. 1947, c. 263, as amended by L. 1949,

c. 192; L. 1950, c. 196 and 1. 1951, c. 331) read as follows:

“A veteran who served in the active military or naval forces of the
United States and who is suffering from paraplegia and has permanent
paralysis of both legs and lower parts of the body, or who is suffering
from osteochondritis and has permanent loss of the use of both legs, or
who is suffering from hemiplegia and has permanent paralysis of one leg
and one arm, or either side of the body, resulting from injury to the spinal
cord, skeletal structure, or brain .. .”

(Italics mine.)

The law prior to its being amended referred to “traumatic injury.” In order
to determine the construction to be placed on this statute, particularly as to what



