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Mavy 13, 1952,
Hon. Percy A, MILLER, JR,
Commissioner of Labor and Industry,
State House,
Trenton 7, N. J.

FORMAIL OPINION—1952. No. 7.

My pEAR CoMMISSIONER MILLER :

Receipt is acknowledged of your letter of April 4, 1952, in which you request a
clarification and legal interpretation of section 17, chapter 153, P. L. 1940 (Child
Labor Law) as amended by chapter 139, P. L. 1941, with respect to certain questions
propounded by you and hereinafter set forth.

Your first question is:

Would the employment of minors under eighteen years of age be
excluded from only that portion of the premises licensed by the Alcoholic
Beverage Control Law?

The answer is yes. Said section provides “no minor under 18 years of age
shall be employed, permitted, or suffered to work in, about, or in connection with
any establishment where alcoholic liquors are distilled, rectified, compounded, brewed,
manufactured, bottled, or are sold for consumption on the premises, or in a public
bowling alley, or in a pool or billiard room; provided, however, this section shall
not apply to minors 16 years of age and over employed as pin-setters only in public
bowling alleys.”

The question in controversy concerns itself with the meaning of the phrase
“on the premises.” The term ‘“‘premises” has in legal parlance a meaning so broad
and varied that its interpretation in a given case must be ascertained from and
governed by the context.

The New Jersey Alcoholic Beverage Control Law defines “premises” as “The
physical place at which a licensee is or may be licensed to conduct and carry on the
manufacture, distribution or sale of alcoholic beverages . . .

Accordingly, the operation and effect of every license is confined to the licensed
premises. Therefore, we are of the opinion that the employment of minors under 18
years of age is excluded, or prohibited, from only that portion of the building licensed
under the Alcoholic Beverage Control Law to conduct and carry on the manufacture,
distribution or sale of alcoholic beverages.

Your second question is:

Would the employment of minors under eighteen years be permitted in
barber shops, dress shops, drug stores, beauty parlors or other trades
occupying leased space, but which have no relation to the operation of that
portion of the building where liquor is sold such as in hotels and similar
establishments?

The answer is yes. In the case of Dowman vs. State, 14 Ala. 242, it was held
that the word “premises” relating to illegal sale of spirituous liquors to be drunk on
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the premises meant some place over which the shopkeeper had the legal right to
exercise authority and control.

In cases where space is leased in a hotel structure to individuals for barber shops,
dress shops, drug stores, beauty parlors or other trades in no manner appurtenant to
the operation of the business of the hotel, and not under the control and authority of
the hotel management, the term “on the premises” 2s used in the Child Labor Law
has no application. Therefore, the employment of minors under 18 years is permitted
in other trades occupying leased space in hotels or similar establishments but which
have no relation to the operation of that portion of the building where liquor is
served; provided, however, that such employment is not otherwise prohibited by the
Child Labor Law.

Your third question is:

Would the employment of minors under 18 years of age be permitted
in the executive offices and maintenance departments of hotels and similar
establishments where liquor is served?

This question must be answered in the negative. Since the question sub judice
deals with the employment of minors in hotels or similar establishments it becomes
necessary to distinguish between the use of the word hotel in its application to the
actual, physical structure of the building and the operation of the business of a hotel,
namely to furnish food and lodging to transients. Thus since the lawful sale and
delivery of alcoholic beverages to guests of a hotel in those portions of the structure
over which the owner or occupant has the right and does exercise authority and
control, is an integral part of the regular hotel business, and since the owner or
occupant has the right and does exercise control and authority over the executive
offices and maintenance departments in the management of hotels or similar establish-
ments where liquor is served, the employment of minors under 18 years of age is
not permitted.

Very truly yours,

TaRoDORE D. PARSONS,
Attorney General.

By: Grace J. Forp,
Assistant Deputy Attorney General.



