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comparable to a detailed committee report. On the other hand it may be
inadequate and perhaps misleading and entitled to little consideration. But
before this court can tell what kind of statement it is it must have the
privilege of looking at it, and that is what Flagg vs. Johansen denied. I,
for one, am for removing the blinkers. See Winne vs. Casale, 100 N. J. L.
291, 295 (E. & A. 1924) where Chief Justice Gummere found significance
in the introducer's statement and S chwegmann Bros. vs. Calvert Distiller’s
Corp., supra, where Justice 'Douglas remarked that ‘It is the sponsors that
we look to when the meaning of the statutory words is in doubt’ In con-
struing particular statutory phraseology such as that embodied in L. 1948,
c. 268 we must, unless we are to usurp functions of the other branches of
government, seek to ascertain and effectuate the legislative meaning rather
than our own. To that task we should bring minds unafraid to explore.”

Cognizant as I am of the limitation placed upon the statement appended to a
legislative bill, as a means of ascertaining the legislative intent, nevertheless, in
the spirit of Justice Jacobs’ opinion, the statement attached to the statute with
which we are presently concerned, namely, chapter 271, P. L. 1952, is presented
for whatever weight it may have, in connection with the facts and law herein
discussed, in support of the conclusion reached by this opinion that the Legislature
intended that Item T 22 remain valid until July 1, 1953.

Very truly yours,

Trronorr D. PArsons,
Attorney General.

By: Danrgr DE Brizw,

Deputy Attorney General,
ddb:b

Jury 30, 1952.
Hon. WiLLiam J. DEARDEN, Acting Director,
Division of Motor Vehicles,
State House.

FORMAL OPINION—1952. No. 20.

Dear MR, DEARDEN :

I have your letter of July 22, 1952, in which you request an opinion as to
whether or not the organization known as the “New Jersey Timing Association”
in operating motor vehicle races against time over a marked track, comes within
the purview of chapter 299, P. I,. 1952.

The answer to this question is, “Yes.”

Chapter 299, P. L. 1952 provided, in part, as follows:

“No person, partnership, association or corporation shall manage,
operate or conduct a motor vehicle race or exhibition of motor vehicle
driving skill except by virtue of a license to manage, operate or conduct
the same first had and obtained from the Department of Law and Public
Safety * * *”
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Since the members of the New Jersey Timing Association are operating their
cars over a measured course and are racing against time or time previously estab-
lished by another driver, there can be no question in my mind but that the association
is conducting both a motor vehicle race and an exhibition of motor vehicle driving
skill and, therefore, comes within thé provisions of chapter 299, P. L. 1952,

Very truly yours,

TraEoDORE D. PARSONS,
Attorney General.

By: Joun J. KircEEN,
Deputy Attorney General.
jikm

Jury 10, 1952,
HonorABLE Frep V. FERBER,
Director, Division of Purchase and Property,
Department of the Treasury,
State House,
Trenton, New Jersey.

FORMAIL OPINION—1952. No. 21.

Drar Mz. FERBER:

This will acknowledge receipt of your letter of July 10, 1952, wherein you
request an opinion concerning workmen’s compensation insurance coverage for
salaried employees and the board members of the State Board of Pharmacy. The
question presented in your letter is:

“Kindly advise whether or not the Board of Pharmacy may carry work-
men’s compensation insurance to cover not only its salaried employees but
also those board members who are paid on a per diem basis.”

In my opinion, the Board of Pharmacy may carry workmen's compensation
insurance for its salaried employees and for those of its board members who per-
form services and are paid therefor upon a per diem basis.

R. 8. 34:15-43 provides: “Every employee of the State * * * or any board or
commission * * * who may be injured in line of duty shall be compensated under
and by virtue of the provisions of this article and article two of this chapter * * *
but no person holding an elective office shall be entitled to compensation.” It
clearly appears to be the intention of this section to provide broad coverage for
all persons except elective officials, and a special provision, R. S. 34:15-43.1, was
required to eliminate from coverage casual employees for whom employment was
provided under a relief plan. (By chapter 317 of the Laws of 1952, approved
June 19, 1952, the restriction excluding even elective officials from workmen’s
compensation coverage has been eliminated.)

An employee under the Workmen's Compensation Act (R. S. 34:15-36) is
defined as follows: ‘““‘employee’ is synonymous with servant, and includes all
natural persons who perform service for another for financial consideration, ex-
clusive of casual employments.”




