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2. Minors as young as 12 employed in tree work being permitted to work
directly in areas where sawed off limbs or tree tops are being lowered by a hand
hoist; 14-year-old boys permitted to ride and work up on swinging scaffolds so
long as they do not raise or lower it; 16-year-old farm boys working at the very
hazardous task of hooking bales of hay which are being carried to the storage
areas of the barn by hoists and dumped there.

3. Stevedores and laborers in the areas of cranes loading and unloading
freight boats as well as working in the vicinity of all types of cranes, derricks
or rigs.

4. Work on high dump truck so long as the dump is not operated by the
minor, although he may be working on the dump itself or in the area where the
materials are being unloaded.

It is axiomatic that where, as in the instant case, the law is plain, unambiguous
and within the legislative power, it is self-declaratory and nothing is left for in-
terpretation. The remedy for a law that does not encompass the exigencies or meet
specific situations is not to be found in a strained interpretation but rather in amend-
ment.

We must conclude therefore that the interpretation contained in Formal Opinion
No. 48, 1949, is, upon review, reiterated.

Yours very truly,

TaEoDORE D. PARSONS,
Attorney General.

By: GraAck J. Forp,
Ass’t Deputy Attorney General.
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Avcusr 13, 1953.
Hupson County BoARD oF TAXATION,
2857 Hudson Boulevard,
Jersey City 6, New Jersey.
Attention: Michael Donovan, Secretary.

FORMAL OPINION—1953. No. 33.

GENTLEMEN :
I am in receipt of your request for my opinion on the following:

“Under the provisions of 54:3-21 appeals by taxpayers and taxing districts,
etc., must be filed on or before August 15th with the County Board of Taxation.

August 15th, 1953 is a Saturday and all county offices have been closed during
the months of July and August by statutory enactment, I believe. Subsequent
day, August 16th is a Sunday, and therefore, the offices will not be open for
business.

Would you kindly advise this Board when is the last day it should accept
petitions of appeal.”
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Chapter 129, Laws of 1946, p. 609, provides as follows:

“Each Saturday in the month of July and August in each year shall, for all
purposes whatsoever, as regards the transaction of business in the public offices
of this State, and the counties and municipalities in this State, be considered as
the first day of the week, commonly called Sunday, and as public holidays.”

It is well settled law in this State that where, by statute, an act is due arith-
metically on a day which turns out to be a Sunday or legal holiday, it may be lawfully
performed on the following day, and if that day be also a dies mon on which the
public offices are closed to the transaction of business, according to the “holiday acts,”
supra, a similar rule applies.

In Union City vs. Capitol-Theatre Amusement Co., 26 N. J. Misc. 102, 57 A. 2d,
226 (1948), the Division of Tax Appeals held that where the last day for service of
petition for appeal from action of County Board of Taxation occurred on first of
two consecutive days generally observed as legal holidays, service on next following
secular day was sufficient. See also, Ettrick vs. State Board of Tax Appeals, 12
N. J. Misc. 432, 172 A. 365 (Sup. Ct., 1934).

Pursuant to the provisions of Chapter 129, Laws of 1946, and R. S. 36:1-1,
public offices are closed to the transaction of business on Sundays and legal holidays
and on Saturdays during the months of July and August.

It is, therefore, my opinion that the last day for filing petitions of appeal to the
County Board of Taxation is Monday, August 17th, 1953. Poetz vs. Mix, 7 N. J.
436, pp. 445, 446 (1951).

Very truly yours,

THEODORE D. PARSONS,
Attorney General.

By: JamEs RosgN,
Deputy Attorney General.
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Avucusr 19, 1953,
Mgr, Georce M. BorpENn, Secretary,
State Employees’ Retirement System,
State House Annex,
Trenton, New Jersey.

FORMAIL OPINION—1953. No. 34.

Dzgar MR. BorDEN :

I acknowledge your recent letter inquiring whether a member of the Board of
Education Employees’ Pension Fund of Essex County, who has recently changed
her position, making it necessary that she withdraw from that Fund, may transfer
her membership to the State Employees’ Retirement System, pursuant to the provi-
sions of R. S. 43:2-1. ’ )

It is my opinion that the proposed transfer is not authorized by the statute cited.



