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une 30, 1955.
Hon. FREDERICK J. GASSERT, Jr., June

Director, Division of Motor Vehicles,
State House,
Trenton, New Jersey.
FORMAL OPINION—1955. No. 27.
Drear MR. GASSERT:

You have requested our opinion as to the effect of chapter 86 of the Laws of
1955, which amended N. J. S. A. 39:3—84.3 to modify the scale of penalties to
be imposed for violation of the overloading and overweight provisions of the
Motor Vehicle Law, on prosecutions for offenses which occurred prior to June
21, 1955, the effective date of P, L. 1955, c. 86.

We advise you that the penalty to be imposed for a violation of N. J. S. A.
39:3—84.3 which occurred prior to the effective date of P. L. 1955 «. 86 is that
provided for in the statute prior to such amendment.

Chapter 86 of the Laws of 1955 provides that it is to take effect immediately
but it contains no declaration that it is to apply to any prior offense and therefore
does not apply to any violation of N. J. S. A. 39:3—84.3 theretofore committed.
(R. S. 1:1—15; State v. Low, 18 N. J. 179 (1955), affirming 31 N. J. Super. 566
(Law Division, 1954) ; State . Crusius, 57 N. J. L. 279 (Sup. Ct. 1894) ; State v.
Startup, 39 N. J. L. 423, Sup. Ct. 1877).

R. S. 1:1—15, which is dispositive of the question raised, provides in part as
follows:

“No offense committed, and no liability, penalty or forfeiture, either
civil or criminal, incurred, previous to the time of the repeal or alteration

“of any act or part of any act, * * * by any act heretofore or hereafter

enacted, shall be discharged, released or affected by the repeal or alteration

of the statute under which such offense, liability, penalty or forfeiture was

incurred, unless it i% expressly declared in the act by which such repeal or

alteration is effectuated, that an offense, liability, penalty or forfeiture
already committed or incurred shall be thereby discharged, released or
affected; and indictments, prosecutions and actions for such offenses, lia-
bilities, penalties or forfeitures already committed or incurred shall be com-
menced or continued and be proceeded with in all respects as if the act
or part of an act had not been repealed or altered, * * *7,
Very truly yours,
Grover C. RicmmAaN, JRr,
Attorney General.
By: Harorp KoLovsky,

Assistant Attorney General,
HK: MG

JuLy 6, 1955,
Mr. W. LEwis BAMBRICK,
Unsatisfied Claim and Judgment Fund Board,
222 West State Street,
Trenton, New Jersey.

FORMAL OPINION—1955. No. 28.

Dear MR. BAMBRICK:

. You have asked our opinion as to whether the Unsatisfied Claim and Judgment
Fund Board may accept as timely notice under N. J. S. A. 39:6—65, a notice be;_).r—
ing a postmarked date which is within thirty days after an accident, b.ut. whufh
is not received by the Unsatisfied Claim and Pension Fund Board within said
thirty day period.
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N. J. S. A. 39:6—65 provides as follows:

“Any qualified person, or the personal representative of such person,
who suffers damages resulting from bodily injury or death or damage to
property arising out of the ownership, maintenance or use of a motor vehicle
in this State on or after the first day of April, one thousand nine hundred
and fifty-five, and whose damages may be satisfied in whole or in part from
the fund, shall, within thirty days after the accident, as a condition precedent
to the right thereafter to apply for payment from the fund, give notice
to the board, on a form prescribed by it, of his intention to make a claim
thereon for such damages if otherwise uncollectible and otherwise comply
with the provisions of this section;” . . .

In Poets v. Mix, 7 N. J. 436 (Sup. Ct. 1951), the Court considered the question
of when a pleading may be considered as “filed”. The Court stated:

“. .. In contemplation of law, a paper or pleading is considered as filed

when delivered to the proper custodian and received by him to be kept on
file. .

It should be noted that N. J. S. A. 36:6—65 does not require that a prospective
claimant against the Unsatisfied Claim and Judgment Fund “file” his claim within
thirty days from an accident, but merely that he “give notice to the board” within
said period. However, there are several cases which rule that where a statute re-
quires a notice to be given within a certain number of days after a certain event,
the notice must be actually received, and not merely mailed, within the prescribed
period of time.

In Rapid Motor Lines v. Cox, 134 Conn. 235, 56 A 2d 519 (Conn. Sup. Ct.
of Err. 1947), where a statute provided that no action would lie against the state
highway commission for damages caused by a defect in the highway unless notice
of injury “shall have been given within thirty days thereafter to the highway
commissioner,” the court said:

“. .. the clause ‘notice shall be given’ requires a completed act within

the number of days prescribed by the statute . . . It is our conclusion that
these words require that the notice shall be delivered to the commissioner
within the sixty day period specified in the statute, and that sending on the
sixtieth day a notice which is not received by him until the sixty-first day
does not constitute compliance with the statute.”

In Chase v. Surry, 88 Maine 468, 34 Atl. 270 (1896) where a statute required
that the claimant “notify” municipal officers by letter or otherwise in writing, the
Court stated:

“The statute expressly provides the time in which such notice may be
given, and also the manner of giving it . . . The writing and mailing a
notice within the time is not notifying the officers of the town as the
statute requires.”

In the above case the Court rejected the contention that the mailing of the
notice, properly addressed within the prescribed period of time, was a legal notifica-
tion, whether or not it was actually received by the town officers.

In O’Neil v. Boston, 257 Mass. 414 (1926), a notice to a mumicipality of an
injury due to a defective condition on a sidewalk, which notice was mailed on the
tenth day after the injury, but not received until the eleventh day, was held not a
sufficient compliance with a statute requiring notice within ten days after the injury
as a condition precedent to the maintenance of an action against the city.
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We have also found that, with regard to cases involving the question of
whethel_- or not notice was given within the time limited by an insurance policy
the weight of authority is to the effect that notice must actually be received no';
merely mailed, within the prescribed time. No cases in New Jersey are t,o be
found on the general subject, with the exception of cases involving “filing” of a
paper or pleading with a court. (Poetz v. Mix, supra).

In view of the foregoing, it is our opinion that the Unsatisfied Claim and
Jud.gnlent Eund Board may not accept as timely notice under N, J. S. A. 39:6—65, a
notice bearing a postmarked date which is within thirty days after an accident,

but which is not actually received by the Unsatisfied Claim and Judgment Fund
Board within said thirty day period.

Very truly yours, ]
Grover C. RicEMAN, JR.,
Attorney General.

By: Cmaries S. JOELSON,

Deputy Attorney General.
csj ;b

JurLy 13, 1955.
Mgz, StEvEN E. SCHANES,

Administrative Secretary,

Public Employees’ Retirement System,
State House Annex,

Trenton, New Jersey.

FORMAL OPINION—1955. No. 29.

DEAR MR, SCHANES :

You have asked our opinion as to whether a holder of a “Discharge from
Draft” should be entitled to be treated as a veteran under Chapter 15A of Title
43, the Public Employees’ Retirement Act. You have attached to your request for
an opinion letters from several state employees who hold such documents, as well
as a photostatic copy of such a document issued on September 5, 1918 to Mr.
Anthony F. Vitoritto, who is now a state employee.

We are advised that this type of document was issued during World War I,
but not thereafter. In World War I, a person drafted into military service was
gent to an army camp where he underwent a medical examination. In the event
he failed to pass such medical examination, he was returned to civilian life, and
given a “Discharge from Draft”.

We have considered the photostatic copy of the document which you have
furnished us concerning Mr. Vitoritto. It is specifically entitled “Discharge from
Draft”, and although it states that the holder of same “is hereby discharged from
the military service of the United States by reason of defective vision”, a footnote
at the bottom thereof states as follows:

“This form will be used for discharge of aliens and alien enemies and
of men rejected on account of physical unfitness, dependency, etc.

It will not be used in cases of men who have been accepted for military
service and are subsequently discharged.”



