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examining the records to inquire further as to whether approval of the action taken
was intended. Your signature, of course, does not indicate that the minutes accurately
reflect what took place at the meeting. That function should be performed by the
individual acting as secretary of the particular council,

Yours very truly,

Grover C. Ricuman, JR,
Attorney General.

By: Joun F. CrANE,
Deputy Attorney General. 1.

January 12, 1955,

Mr. GeorGE BoRDEN, Seccretary,
State Employees’ Retirement System of New Jersey,

State House Annex, '
Trenton, New Jersey.

MEMORANDUM OPINION P-1.

Drar MRr. BorpEN :

This is in answer to your letter of December 23, 1954, in which you ask
whether a person drawing a “iree veteran’s pension” is eligible to apply for an addi-
tional veteran’s retirement under the new Public Employees’ Retirement System.

The employee in question is apparently now drawing his pension pursuant to
R. S. 43:4-1, 43:4-2 and 43:4-3. R. S. 43:4-2 provides as follows:

“When an honorably discharged soldier, sailor or marine has or shall
have been for twenty years continuously or in the aggregate in office, posi-
tion or employment of this State or of a county, municipality or school
district or board of education, the body, board or officer having power to
appoint his successor in case of vacancy may, with his assent, order his
retirement from such service, or he may be retired on his own request . . .”
R. S. 43:4-3 provides as follows:

“A person so retired shall be entitled, for and during his natural life,
to receive by way of pension, one half of the compensation then being re-
ceived by him for his service . ..”

“In case of retirement with pension from office or Position under any
other law of this State, the person retiring shall waive either his pension
under that law or his pension under this article” (Underscoring supplicd)
R. S. 43:3-1, as amended, provides:

“Any person who is receiving or who shall be entitled to receive any
pension or subsidy from this or any other State or any county, municipality
or school district of this or any other State, shall be ineligible to hold any
public position or employment other than elective in the State or in any
county, municipality or school district, unless he shall have previously noti-
fied and authorized the proper authorities of said State, county, municipality
or school district, from which he is receiving or entitled to receive the pen-
sion that, for the duration of the term of office of his public position or
employment he elects to receive (1) his pension or (2) the salary or com-
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pensation allotted to ms office or employment. Nothing in this chapter

shall be construed to affect any pension status or the renewal of payments

of the pension after the expiration of such term of office except that such

person shall not accept both such pension or subsidy and salary or compensa-

tion for the time he held such position or employment”.

Section 56 of Chapter 84 of the laws of 1954 goes even further, and provides
as follows:

“No public employee veteran eligible for membership in the Public Em-

ployees’ Retirement System shall be eligible for, or receive, retirement bene-

fits under Sections 43:4-1, 43:4-2, and 43:4-3 of the Revised Statutes.”

From the foregoing, it is apparent that a public employee who is a veteran
cannot be eligible for pensions under both Chapter 84 of the Laws of 1954 and
R. S. 43:4-1 et seq., and that if the applicant is eligible for membership in the
Public Employees’ Retirement System under Chapter 84 of the Laws of 1954,
steps should be taken to terminate pension payments under R. S. 43:4-1 et seq.

Very truly yours,

Grover C. RicHMAN, JRr.,
Attorney General.

By: CuaArLEs S. JorLson,
Deputy Attorney General.

JANUARY 19, 1955,

Mr. GeorGe BoroEN, Secrciary,
Public Employees’ Retirement System,

48 West State Street,
Trenton, New Jersey.

MEMORANDUM OPINION P-2.

Dear MR. BorpEn:

This is in answer to your letter of Janvary 5, 1955 in which you request an
opinion as to whether a state employee who was inducted into military service of
the United States on November 11, 1918 and discharged on November 13, 1918
may be considered a veteran for the purposes of Chapter 84 of the laws of 1954,

Article III, Section 6(L) of Chapter 84 of the laws of 1954 defines a veteran
as “any honorably discharged officer, soldier, sailor, airman, marine, nurse, or
army field clerk, who has served in the active military or naval service ... in
World War I between April 6, 1917 and November 11, 1918

The great weight of authority holds that where a statute requires that a
certain thing shall be done between one day and another, each of such days is to be
excluded. The word “between” when wused in speaking of the period of time
“between” two certain dates generally is held to exclude the dates designated as the
commencement and termnation of such period. People v. Hornbeck 61 N. Y. S. 978 ;
Kendall ©v. Kingsley 120 Mass., 94; Weir o. Thomas, 44 Nebraska 507 ; Greenberg
v. Newman, 320 1 App 99. Arcadia Citrus Growers v. Hollingsworth, 135 Fla 322.



