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June 20, 1956
MR. Georce M. BorpEN, Secretary
Public Employees’ Retirement System
48 West State Street
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-21

Dzear MR, BorpEN:

You have requested our opinionn as to whether under the provisions of N.J.S.A,
43:15A-41c a member may designate a corporation or a charitable organization as a
designee. That section provides:

“Upon the receipt of proper proof of the death of a member in service
on account of which no accidental death benefit is payable under sections 49
there shall be paid to such person, if living, as he shall have nominated by
written designation duly executed and filed with the board of trustees,
otherwise to the executor or administrator of the member’s estate:

(1) His accumulated deductions at the time of death together with
regular interest; and

(2) An amount equal to 1% times the compensation received by the
member in the last year of creditable service.”

It is clear from the foregoing language that the enactment contemplates as desig-
nees living persons only. If the designee is not living the benefit is to be paid to
the executor or administrator of the member’s estate, and accordingly, neither a
corporation nor a charitable organization can be designated.

Under the provisions of the former legislation, R.S. 43:14-1 et seq, somewhat
similar language may be found in Section 43:14-29:

“ % % % Tf 3 contributor dies before retirement his accumulated deductions
shall be paid to his estate or to such person as he shall have nominated by
written designation duly executed and filed with the board of trustees . ..”

It should be observed that Section 43:14-29, unlike the present section, does not
specify that the designee be living. Accordingly, the language employed in the
present section, N.J.S.A. 43:15A-41c, may be viewed in the light of that employed
in the former section. In your request for opinion, you state that under the
former State Employees’ Retirement System you permitted the designation of cor-
porations and charitable organizations. It may well be that the Legislature in
enacting the present section had in mind the administrative difficulties inherent in
permitting the designation of corporations and charitable organizations. Particularly,
they may have had in mind the considerable time required to be expended in checking
the propriety of the various legal documents pertaining to the status of such cor-
porations and charitable organizations.
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Reiterating, it is our opinion that under N.J.S.A. 43:15A-41c neither a corpora-
tion nor a charitable organization can be designated.
Very truly yours,

GrovEr C. RicHMAN, JR.
Attorney General

By: Lawrence E. STErN
LES:ba Deputy Attorney General

Juwne 28, 1956
THE HoNORABLE JoHN W. TRAMBURG, Commissioner
Department Institutions and Agencies
State Office Building
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-22

DEAr COMMISSIONER TRAMBURG:

You have requested a legal opinion concerning the authority of the State Board
of Child Welfare to utilize funds of a ward committed to its guardianship for reim-
bursement to the public treasury of tax monies expended for support and maintenance
of said ward. It appears in the particular situation you describe that the ward had
no funds when the expenditures for care and maintenance were made but did subse-
quently acquire funds at a time when expenditures were no longer being made.

It is our opmion and we advise that such reimbursement of public monies can
be made for the reasons and in the manner which we outline herein.

We have examined R.S. 30:4C-22 (Chap. 138, P.L. 1951, sec. 22) which provides
that the State Board shall have authority “to apply funds other than earnings of any
ward against expenditures for the maintenance of such ward.” This is clear legisla-
tive intent that a ward of the State Board of Child Welfare if possessed of sufficient
funds shall be obliged to reimburse the public treasury for monies expended in its
behalf for maintenance, education and support.

It seems basic in the legislation of this jurisdiction dealing with public welfare
that this type of reimbursement shall be had wherever possible. (See R.S. 44:7-14
on grants of assistance to aged persons; R.S. 30:4-66 and 30:4-74, maintenance of
mental incompetents in State and county institutions.)

A guardian of a minor, other than an agency of the State, such as the State
Board of Child Welfare, is obliged to make application to a court of competent
jurisdiction for leave to utilize income or principal from the estate of a minor for
support and education of the ward. (See N.J.S. 3A:20.1, et seq.) This requirement
seems to be dispensed with in the statute under review for the legislature has em-
powered the board “to apply funds®**of any ward against expenditures for the
maintenance of such ward.”

R.S. 30:4C-22 became effective on May 31, 1951 and has no retroactive application
prior to its effective date. Our courts have spoken on the subject matter of retro-
spective legislation in a number of cases and most recently in Lascart v. Bd. of Edu-
cation of Lodi, 36 N.J. Super 426 (App. Div. 1955), where it was said:




