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Reiterating, it is our opinion that under N.J.S.A. 43:15A-41c neither a corpora-
tion nor a charitable organization can be designated.

Very truly yours,

Grover C. RICHMAN, JRr.
Attorney General

By: LAwrence E. Stern
LES :ha Deputy Attorney General

JunEe 28, 1956
THE HownorasLE JOHN W. TRAMBURG, Commissioner

Department Institutions and Agencics
State Office Building
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-22

Dear CoMMISSIONER TRAMBURG:

You have requested a legal opinion concerning the authority of the State Board
of Child Welfare to utilize funds of a ward committed to its guardianship for reim-
bursement to the public treasury of tax monies expended for support and maintenance
of said ward. It appears in the particular situation you describe that the ward had
no funds when the expenditures for care and maintenance were made but did subse-
quently acquire funds at a time when expenditures were no longer being made.

It is our opinion and we advise that such reimbursement of public monies can
be made for the reasons and in the manner which we outline herein,

‘We have examined R.S. 30:4C-22 (Chap. 138, P.L. 1951, sec. 22) which provides
that the State Board shall have authority “to apply funds other than earnings of any
ward against expenditures for the maintenance of such ward.” This is clear legisla-
tive intent that a ward of the State Board of Child Welfare if possessed of sufficient
funds shall be obliged to reimburse the public treasury for monies expended in its
behalf for maintenance, education and support.

It seems basic in the legislation of this jurisdiction dealing with public welfare
that this type of reimbursement shall be had wherever possible. (See R.S. 44:7-14
on grants of assistance to aged persons; R.S. 30:4-66 and 30:4-74, maintenance of
mental incompetents in State and county institutions.)

A guardian of a minor, other than an agency of the State, such as the State
Board of Child Welfare, is obliged to make application to a court of competent
jurisdiction for leave to utilize income or principal from the estate of a minor for
support and education of the ward. (See N.J.S. 3A:20.1, et seq.) This requirement
seems to be dispensed with in the statute under review for the legislature has em-
powered the board “to apply funds®***of any ward against expenditures for the
maintenance of such ward.”

R.S. 30:4C-22 became effective on May 31, 1951 and has no retroactive application
prior to its effective date. Our courts have spoken on the subject matter of retro-
spective legislation in a number of cases and most recently in Lascari v. Bd. of Edu-
cation of Lodi, 36 N.J. Super 426 (App. Div. 1955), where it was said:
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“Words in a statute ought not to have a retrospective operation unless
they are so clear, strong and imperative that no other meaning can be annexed
to them”. See also Nichols v. Bd. of Education of Jersey City, 9 N.J. 248
(1952).

As to expeditures made for support and maintenance of a ward of the board
prior to May 31, 1951, the remedy available to the board for reimbursement of such
costs is suggested in the case of Alling v. Alling, 52 N. J. Eq. 92 (Chancery Court
1893), where it was determined that an order for reimbursement on a retroactive basis
is contemplated but that such repayment shall consist of the actual costs of main-
tenance and support of the ward which in the matter under discussion would be the
precise amount of monies expended from the public treasury.

Very truly yours,

Grover C. RICHMAN, Jr.
Attorney General

By: EuGgeNE T. URBANIAK
Deputy Attorney General
ETU:HH :mjd

Jury 12, 1956
HownorasLE RoBerT L. FINLEY
Deputy State Treasurer
State House
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-23
Re: Application of collateral where bank becomes insolvent

DEeAr MR, FINLEY:

You have requested our advice regarding the effect of collateral on a depositor’s
claim in the event of the insolvency of a bank. The question is important in determin-
ing the amount of collateral which you should require to secure the deposit of
State funds.

To illustrate the question, you have put the case where the State has deposited
$5,000,000 in a bank, against which collateral of $4,000,000 has been posted by the
depository. In the event of a bank’s insolvency, the question is whether you could
prove a claim for the entire $5,000,000, receiving a dividend of, let us say, 60%, or
$3,000,000, and applying the $4,000,000 of collateral as needed to make up the defi-
ciency; or whether you must first apply the collateral to the debt, and prove a claim
only for the balance of $1,000,000 in which event presupposing a 609% dividend, the
State would lose $400,000.

Our examination of the law leads to the conclusion that in the case of New
Jersey banking corporations the matter is governed by the so-called “bankruptcy
rule”, which requires the depositor first to apply his collateral against the debt and
then to prove only for the balance. Butler v. Commonwealth Tobacco Co., 70 N.J.
Eq. 423 (E. & A. 1908) ; Nutz v. A. W. Crone & Sons, 109 N.J. Eq. 95, 98 (E. & A.
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1931). The liquidation of insolvent New Jersey banks is covered by R.S. 17:9A-284,
which provides that “the proceeds of the liquidation of the assets of a bank, the
property and business of which the Commissioner has taken possession, shall be dis-
tributed according to the priorities and preferences provided by Chapter 14 of Title
14 of the Revised Statutes * * * . The pertinent section of Chapter 14 of Title 14
is R.S. 14:14-23, which provides in part:

“After payment of all allowances, expenses and costs, and the satisfaction
of all special and general liens upon the funds of the corporation to the
extent of their lawful priority, the creditors shall be paid proportionally to
the amount of their respective debts, excepting mortgage and judgment
creditors when the judgment has not been by confession for the purpose
of preferring creditors.”

The two decisions above cited hold that the statute just referred to is “essentjally
a bankruptcy act,” requiring the practice of ‘“applying collateral securities to the
liquidation of a debt against an insolvent corporation, and of proving only for the
balance”. See Nutz v.A. J. Crone & Sons, supra., 109 N.J. Eq. at pages 99, 100.
Furthermore, the State of New Jersey does not possess the Crown's common law
prerogative to have debts due it paid before debts due other creditors. Frecholders of
Middlesex County v. State Bank at New Brunswick, 29 N.J. Eq. 268 (Ch. 1878),
aff’d. 30 N.J. Eq. 311; Bowes v. United States, 127 N.J. Eq. 132, 140 (Ch. 1940).
Nor has any statute given to the state any such priority in its favor with regard to
State funds deposited in State banks.

It follows that where the State Treasurer deposits funds in banks organized
under the New Jersey law, he should require collateral or other satisfactory security
in the full amount of the deposit; otherwise some loss of the State funds deposited
in that bank would be most probable in the event of insolvency.

On the other hand, banks organized under the National Banking Act are governed
by the so-called “equity rule”, under which a secured creditor may prove and receive
dividends on the full amount due him at the date of insolvency without regard to his
collateral, provided only that the total sum received by way of dividends and from
collateral does not exceed the entire debt. His claim is not limited to the unsecured
portion of his debt. Merrill v. National Bank of Jacksonville, 173 U.S. 131 (1899) ;
Aldrich v. Chemical National Bank, 176 U.S. 618 (1900) ; American Surcty Co. of
N. V. v. Bethlehemn National Bank, 314 U.S. 314 (1941) ; Butler v. Commonwealth
Tobacco Co., supra. Liquidation of an insolvent national bank is controlled by the
National Banking Act (12 U.S.C.A. Sec. 191, 192), and the method provided by that
Act is exclusive. Liberty National Bank v. McIntosh, 16 F. 2d 906, 909 (C.C.A. 4th,
1927), Appeal dismissed 273 U.S. 783, Way v. Camden Safe Deposit & Trust Co.,
21 F. Supp. 700, 702 (1937), and cases there cited; Cox v. Nance, 143 S.W, 2d 897
(Tenn. App. 1940). The National Bankruptcy Act (11 U.S.C.A., Sec. 22) specifically
excludes any “banking corporation” as either a voluntary or involuntary bankrupt.

Accordingly, in the case of deposits which the State Treasurer may make with
national banks, it would appear less important to require collateral for the full
amount of the deposit. The amount of collateral required in any particular case should
be sufficient, in the judgment of the Treasurer, to cover any reasonably foreseeable




