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“Words in a statute ought not to have a retrospective operation unless
they are so clear, strong and imperative that no other meaning can be annexed
to them”. See also Nichols v. Bd. of Education of Jersey City, 9 N.J. 248
(1952).

As to expeditures made for support and maintenance of a ward of the board
prior to May 31, 1951, the remedy available to the board for reimbursement of such
costs is suggested in the case of Alling v. Alling, 52 N. J. Eq. 92 (Chancery Court
1893), where it was determined that an order for reimbursement on a retroactive basis
is contemplated but that such repayment shall consist of the actual costs of main-
tenance and support of the ward which in the matter under discussion would be the
precise amount of monies expended from the public treasury.

Very truly yours,

Grover C. RICHMAN, JRr.
Attorney General

By: EuGgeNE T. URBANIAK
Deputy Attorney General
ETU:HH :mjd

Jury 12, 1956
HoNorABLE RoBERT .. FINLEY
Deputy State Treasurer
State House
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-23
Re: Application of collateral where bank becomes insolvent

DeArR MR, FINLEY:

You have requested our advice regarding the effect of collateral on a depositor’s
claim in the event of the insolvency of a bank. The question is important in determin-
ing the amount of collateral which you should require to secure the deposit of
State funds.

To illustrate the question, you have put the case where the State has deposited
$5,000,000 in a bank, against which collateral of $4,000,000 has been posted by the
depository. In the event of a bank’s insolvency, the question is whether you could
prove a claim for the entire $5,000,000, receiving a dividend of, let us say, 60%, or
$3,000,000, and applying the $4,000,000 of collateral as needed to make up the defi-
ciency; or whether you must first apply the collateral to the debt, and prove a claim
only for the balance of $1,000,000 in which event presupposing a 60% dividend, the
State would lose $400,000.

Our examination of the law leads to the conclusion that in the case of New
Jersey banking corporations the matter is governed by the so-called “bankruptcy
rule”, which requires the depositor first to apply his collateral against the debt and
then to prove only for the balance. Butler v. Commonwealth Tobacco Co., 70 N.J.
Eq. 423 (E. & A. 1908) ; Nuis v. A. W. Crone & Sons, 109 N.J. Eq. 95, 98 (E. & A.



ATTORNEY GENERAL 45

1931). The liquidation of insolvent New Jersey banks is covered by R.S. 17:9A-284,
which provides that “the proceeds of the liquidation of the assets of a bank, the
property and business of which the Commissioner has taken possession, shall be dis-
tributed according to the priorities and preferences provided by Chapter 14 of Title
14 of the Revised Statutes * * * ”, The pertinent section of Chapter 14 of Title 14
is R.S. 14:14-23, which provides in part:

“After payment of all allowances, expenses and costs, and the satisfaction
of all special and general liens upon the funds of the corporation to the
extent of their lawful priority, the creditors shall be paid proportionally to
the amount of their respective debts, excepting mortgage and judgment
creditors when the judgment has not been by confession for the purpose
of preferring creditors.”

The two decisions above cited hold that the statute just referred to is “essentjally
a bankruptcy act” requiring the practice of “applying collateral securities to the
liquidation of a debt against an insolvent corporation, and of proving only for the
balance”. See Nutz v.A. J. Crone & Sons, supra., 109 N.J. Eq. at pages 99, 100.
Furthermore, the State of New Jersey does not possess the Crown’s common law
prerogative to have debts due it paid before debts due other creditors. Freeholders of
Middlesex County v. State Bank ot New Brunswick, 29 N.J. Eq. 268 (Ch. 1878),
affd. 30 N.J. Eq. 311; Bowes v. United States, 127 N.J. Eq. 132, 140 (Ch. 1940).
Nor has any statute given to the state any such priority in its favor with regard to
State funds deposited in State banks.

It follows that where the State Treasurer deposits funds in banks organized
under the New Jersey law, he should require collateral or other satisfactory security
in the full amount of the deposit; otherwise some loss of the State funds deposited
in that bank would be most probable in the event of insolvency.

On the other hand, banks organized under the National Banking Act are governed
by the so-called “equity rule”, under which a secured creditor may prove and receive
dividends on the full amount due him at the date of insolvency without regard to his
collateral, provided only that the total sum received by way of dividends and from
collateral does not exceed the entire debt. His claim is not limited to the unsecured
portion of his debt. Merrill v. National Bank of Jacksonwille, 173 U.S. 131 (1899) ;
Aldrich v. Chemical National Bank, 176 U.S. 618 (1900) ; American Surety Co. of
N. Y. v. Bethlehemn National Bank, 314 U.S. 314 (1941) ; Butler v. Commonwealth
Tobacco Co., supra. Liquidation of an insolvent national bank is controlled by the
National Banking Act (12 U.S.C.A. Sec. 191, 192), and the method provided by that
Act is exclusive. Liberty National Bank v. McIntosh, 16 F. 2d 906, 909 (C.C.A. 4th,
1927), Appeal dismissed 273 U.S. 783, Way v. Camden Safe Deposit & Trust Co.,
21 F. Supp. 700, 702 (1937), and cases there cited; Cox v. Nance, 143 S.W. 2d 897
(Tenn. App. 1940). The National Bankruptey Act (11 U.S.C.A,, Sec. 22) specifically
excludes any “banking corporation” as either a voluntary or involuntary bankrupt.

Accordingly, in the case of deposits which the State Treasurer may make with
national banks, it would appear less important to require collateral for the full
amount of the deposit. The amount of collateral required in any particular case should
be sufficient, in the judgment of the Treasurer, to cover any reasonably foreseeable
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deficiency which might be left after all liquidating dividends have been paid.
Vety truly yours,

Grover C. RiCHMAN, Jr.
Attorney General

By: Tuomas P. Cook
Deputy Attorney General
TPC:MG

Avugust 8, 1956
HoxNorABLE CARL HOLDERMAN
Conumissioner, Department of Labor and Indusiry
1035 Parkway Avenue
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION--P-24

DEAR COMMISSIONER HOLDERM AN :

You have requested an opinion as to whether an employer will violate R.S. 34:2-24
if he allows a female employee one day off per calendar week but permits such an
employee to work more than six consecutive days.

R.S. 34:2-24 provides that:

“No female shall be employed or permitted to work in any manufacturing
or mercantile establishment, bakery, laundry or restaurant more than ten
hours in any one day or mrore than six days or fifty-four hours in any one
week,” (Italics ours)

The answer to your inquiry turns on the meaning of the word “week” as found
in this statute. In 86 C. J. S., Time, Sec. 11, the following comment is made concern-
ing that word:

W

. .in its usual and ordinary and most accurate sense it denotes a period
of time of seven consecutive days; any seven consecutive days of a month or
year; a period of seven consecutive days beginning with any day; and in
some states the term is defined by statute. Such a week is sometimes called
a ‘statutory week’ or a ‘secular week.

“In its other sense, the word ‘week’ means a calendar week . ..
“ ., . its meaning in any particular instance will depend on the context in
which it appears and the object sought to be obtained by its use.”

The legislation here under consideration seeks to protect the health and well-being
of female employees. This is clearly pointed out by the court in Tooley v.Abromouwitz
Department Store, Inc., 124 N.J.L. 209 (Sup. Ct. 1940), where the court states:

“Public policy requires that there should be control over the hours of
work in certajn occupations. The public interest is not served by the physical
injury resulting from labor too long continued. The statute further forbids
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more than six days’ labor in any one week. This has been regarded as good
practice for men as well as women from the earliest time.”

It is our conclusion that the phrase “in any one week” as used in this statute
means “in any period of seven consecutive days.” Any other construction of these
words would do violence to the apparent legislative intention. If the construction of
calendar week is adopted, an employer would be able to work a female employee up

to twelve consecutive days without violating R.S. 34:2-24. Clearly such a result was
not intended by the legislature.

In U. S. v. Southern Pacific Co., 209 Fed. 562 (C.C.A. 8th 1913), the court con-
strued a provision which stated in part that an employee could work up to thirteen

hours during a twenty-four hour period on “not exceeding three days in any week.”
At page 567 they state:

“We also think that the word ‘week’ in the statute was intended to mean
a period of 7 days, and not necessarily a calendar week, and that the statute
is not violated if no employee worked overtime more than 3 days out of 7.”

A similar construction is reached in Danielson v. Industrial Commission of Colo-
rado, 96 Colo. 522, 44 P. 2d 1011 (1935).

In our opinion, an employer who permits a female employee to work more than
six consecutive days, even though the female employed is allowed one day off per
calendar week, is in violation of the law.

Very truly yours,

Grovir C. RIiCHMAN, Jr.
Attorney General

By: THOMAS L. FRANKLIN

Deputy Atiorney General
TLF :lc

Avucust 10, 1956
Hon. WiLLiam F. KeLLy, Jr., President

Department of Civil Service
State House
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-25

Dear MR, KeLLy:

You have requested our advice and opinion as to whether your Department is
authorized or required by statute to hold a promotion test for a state employee who
was on military leave from State service at the time the test was held. The basis
for this request is N.J.S.A. 38:23-4, which provides in part:

“During the period of such leave of absence such person shall be entitled
to all the rights, privileges and benefits that he would have had or acquired
if he had actually served in such office, position or employment during such
period of leave of absence .. ..”




