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With regard to your second question, namely, whether an employee who earns
an annual salary of $500 or more in one employment, office or position and less than
$500 in another shall contribute on the basis of both salaries or only upon the salary
of $500 or more, the statute is silent. However, with regard to computing for retire-
ment purposes the total service of a member or in computing final compensation,

P.L. 1954, c. 84, § 39 (N.J.S.A. 43:15A-39) provides:

“. .. no time during which a member was in employment, office or posi-
tion, for which the annual salary or remuneration was fixed at less than $500
shall be credited, except that in the case of a veteran member credit shall be
given for service rendered prior to January 2, 1955 in an employment, office
or position if the annual salary or remuneration therefor was fixed at less
than $300. . .”

In replying to your second question, the interpretation to be placed upon the Public
Employees’ Retirement-Social Security Integration Act must be one which is con-
sistent with the above quoted statutory language and with the section of the act
dealing with eligibility.

Accordingly, it is our opinion that an employee may not contribute on the hasis
of any position where the salary is less than $500.

Very truly yours,

Grover C. RicHMAN, JR.
Attorney General

By: Downarp M. ALtMaN
Legal Assistant

JunE 7, 1957

HoworaBLE WiLLiam F. KeLLy, Jr.
President, Civil Service Cominission
State House

Trenton, New Jersey

FORMAL OPINION, 1957—No. 5
Re: Determination of Status of Disabled Veteran of World War II

Dear Mr. KELLY:

You have asked whether any changes in Attorney General Formal Opinion 1954,
No. 11 are necessitated by Chapter 21 of the Laws of 1957, In that opinion you were
advised unter alie that under R.S. 11:27-1, where an applicant was inducted into the
Armed Forces within 90 days prior to September 2, 1945 and continued in such service
for over a year thereafter, and at an unascertained time suffered a disability, such
person was not a disabled veteran of World War II because he had not presented
“full and convincing evidence” of disability between September 16, 1940 and Septem-
ber 2, 1945.

You were further advised that in order for a person to be qualified either as a
‘“veteran” of World War II or “veteran with a record of disability incurred in line
of duty” of World War II, it would be necessary for that person to have served at
least 90 days between September 15, 1940 and September 2, 1945 or to have incurred
a service-connected disability at any point during that time.



196 OPINIONS

Chapter 21 of the Laws of 1957 has amended R.S. 11 :27-1 (10). As amended,
it defines the period of service necessary to constitute an individual a veteran of
World War II as “after September 16, 1940 who shall have served at least 90 days
commencing on or before September 2, 1945 in such active service. . J'. The obvious
intent and result of this amendment is that any person serving at least a 90 day
period in the Armed Forces which commenced on or before September 2, 1945 is
considered a veteran of World War II for purposes of the Civil Service statutes. To
this extent, Formal Opinion No. 11 is hereby amended.

No changes were made in that section of R.S. 11:27-1 which defines “veteran
with a record of disability incurred in line of duty” since Formal Opinion No. 11 of
1954 set forth its interpretation. As set forth by the statute, a person seeking status
as a disabled veteran of World War II must be,

“Any veteran as hereinafter defined who is eligible under the United
States veterans’ bureau qualifications for service-connected disability from
World War or emergency service or who is receiving or who is entitled to
receive equivalent compensation for service-connected disability arising out
of such other military or naval service hereinafter defined . . .”

In other words, in order for one to qualify as a disabled veteran of World War
11, one must be not only a veteran as defined in R.S. 11:27-1 but his eligibility for
service-connected disability must be acquired from service during the period which
the statute defines as constituting World War II service. The only period subsequently
specified by the statute relative to World War II is the section of R.S. 11:27-1 quoted
earlier in this opinion, i.e., “after September 16, 1940 who shall have served at least
90 days commencing on or before September 2, 1945 in such active service.” The
intent and effect of this amended language was to add 89 days to the period as it was
previously interpreted. Whereas previous to the adoption of Chapter 21 of the Laws
of 1957, the statute had been construed to require a minimum of 90 days of service
or a service-incurred disability between September 16, 1940 and September 2, 1945,
the new amendment redefined the period of service sufficient to constitute World War
II service as one ending on the 89th day following September 2, 1945. Whatever the
total period of military service, the time essential to constitute war service is now
fixed by the statute as the 90-day period commencing on or before September 2, 1945,

Accordingly, Formal Opinion No. 11, 1954 is further amended so as to expand
the definition of disabled veteran to include those who were in service on or before
September 2, 1945, who were disabled not later than 89 days after September 2, 1945,
while on active duty, and present the requisite proof thereof.

Very truly yours,

Grovir C. RICHMAN, JRr.
Attorney General

By: Davip Lanpau
Deputy Attorney General
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