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Mavy 1, 1957
HonoraBLE AArRoON K. NEELD
State Treasurer
State House
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-16

Re: The Board of Education Employees’ Pension Fund
of Hudson County, Inc.

DEear MR. NEELD;

We have your request for an opinion concerning a recent resolution adopted by
the Board of Education of the City of Hoboken which stated:

“WHEREAS, Chapter 169, P.L. 1956 approved December 3, 1956 makes
the Public Employees’ Retirement System available to members of other
contributory pension funds, and

WHEREAS, the new Act becomes operative sixty days after the members
of any plan have successfully secured Social Security coverage, which cov-
erage is made possible after a majority of the membership vote in favor of
its adoption in a referendum called by the Governor, and

WHEREAS, Chapter 169 requires a request to the Governor by the political
subdivision maintaining a contributory pension fund that he issue a procla-
mation calling for the holding of a referendum among the eligible members
of the local plan, therefore, be it

RESOLVED, that we hereby request Governor Robert B. Meyner to issue
a proclamation calling for the holding of a referendum among the eligible
members of the local plan known as “The Board of Education Employees’
Pension Fund of Hudson County, Inc/’

January 21, 1957

Your inquiry is essentially two-fold, namely: (1) may the Governor pursuant
to P.L. 1955, c. 38 authorize among the employees of the Hoboken Board of Educa-
tion a referendum on the question of extending “social security coverage” to such
employees? and (2) if by referendum such employees elected social security coverage,
would they then become members of the Public Employees’ Retirement System pur-
suant to P.L. 1956, c. 169?

We understand that “Hudson County Fund” is not supported in whole or in part
by the State and includes within its membership employees of several political sub-
divisions, including the City of Hoboken. With regard to extending social security
coverage to the Hoboken employees, P.L. 1955, c. 38 (N.J.S.A. 43:22-12) provides
in part:

“ . . With respect to the employees of a political subdivision covered
by a retirement system which is not supported in whole or in part by the
State and which is applicable to more than 1 political subdivision, the Gover-
nor is empowvered to authorize . . . a referendum [on the question of whether
such employees should be extended social security coverage]”

(emphasis supplied).
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Where the system covers but 1 political subdivision the Governor “shall authorize
such a referendum upon the request of the governing body of such subdivision” and
any such referendum is conducted pursuant to the requirements of 42 U.S.C.A. § 418.
Id. (emphasis supplied).

42 U.S.C.A. § 418(d) (6) provides in part:

“If a retirement system . . . covers positions of employees of two or
more political subdivision of the State, then, for the purposes of [social
security coverage,] there shall, if the State desires, be deemed to be a separate
retirement system with respect to any one or more of the political subdivi-
sions concerned . ..” (emphasis supplied).

We must assume that our legislature acted with knowledge of the existing provisions
of the related federal statute. Goldberg v. Division of Employment Security, 21 N.J.
107, 113 (1956). Read in conjunction with 42 U.S.C.A. § 418(d) (6) the meaning
of P.L. 1955, c. 38 is clear, i.e., the Governor may authorize the requested referendum
among the employees of the Hoboken Board of Education and such authority is per-
missive rather than imperative.

With regard to your second question, P.L. 1956, c. 169 (N.J.S.A. 43:15A-111)
provides:

“[The Public Employees’ Retirement System] shall become operative
with regard to a pension fund . . . supported in whole or in part ...by 1 or
more . . . municipalities, 60 days after a majority of the membership of such
pension fund qualified to vote in a referendum as required by [42 U.S.CA.
§ 418] shall have voted to be covered under the terms of [The Social Security
Act] provided that the terms and conditions for holding such referendum
as set forth in [N.J.S.A. 43:22-12] have been met.” (emphasis supplied).

N.J. S.A. 43:15A-112 provides:

“When this act becomes operative with regard fo a pension fund, such
pension fund shall terminate. Upon the termination of such pension fund,
all sccurities, assets and records of such fund shall be transferred to the
board of trustecs of the Public Employees’ Retirement System”.
(emphasis supplied).

In our opinion, the extension of the Public Employees’ Retirement System to the
members of another fund upon the election of such members to be covered by the
Social Security Act and the termination of such other fund is limited to the situa-
tion where a referendum is had among the membership of the entire pension fund,
i.c., the Hudson County Iund and, not as in this case, among the membership of but
une segment of such fund. To decide otherwise would result in a county-wide fund
being terminated upon the election of one municipality only (Hoboken) within that
fund. Nor is there a partial termination of the County Fund to the extent that the
Hoboken employees are admitted to the State system. Such a partial termination of

the County Fund is necessarily precluded by the clear and unambiguous language of
N.J.S.A. 43:15A-111, 112.

As previously stated, the holding of a referendum under the circumstances herein
lies within the discretion of the Governor and thus, is essentially a matter of policy.
You have informed us that if the referendum is held and the Hoboken employees
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elect to be covered by Social Security, such coverage would be extended to them as
a benefit in addition to any benefits payable by the County Fund. Such employees
would be required, however, to pay the Social Security tax in addition to the full
contribution to the County Fund since there is no offset arrangement as provided for
members of the integrated State retirement programs such as the Public Employees’
Retirement System, N.J.S.A. 43:15A-59.

Accordingly it is our opinion and you are so advised that the Governor may
authorize a referendum among the Hoboken members of the Hudson County Fund
and that such referendum should be conducted pursuant to the provisions of N.J.S.A.
43:22-12 and 42 U.S.C.A. 418 §(d) (3) and that if the Hoboken members elect to be
covered by Social Security, such election will not terminate the Hudson County Fund
cither in whole or in part nor bring the Hoboken employees into the Public Em-
ployees’ Retirement System.

Very truly yours,

Grover C. RicamaN, Jr.
Attorney General

By: DonaLp M. ALTMAN
Legal Assistant
DMA :ccm

May 17, 1957
WATER Poricy axp SuprrLy CouNcIiL
Division of Water Policy and Supply
Departinent of Conservation and Economic Development
520 East State Street
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-17

GENTLEMEN :

You have requested our opinion as to whether diversions from the Delaware and
Raritan Canal within the Delaware River watershed should be charged against the
100 m.g.d. which the State of New Jersey may withdraw from the Delaware River
pursuant to the recent United State Supreme Court decree.

In our opinion the answer is no.

The question arises because the canal conveys water from the Delaware River
to the Raritan River, crossing from one watershed to the other in the vicinity south
of Princeton, so that water may be withdrawn from the canal and thereafter discharged
in either watershed.

Diversions outside the Delaware River watershed are limited to one hundred
million gallons per day by the decree of the United States Supreme Court in New
Jersey v. New York, et al, 347 U.S. 995 (1954); but we can find in the decree no
quantitative limitation on the amount that may be taken from the river through the
canal for use within the Delaware watershed.

Section V of the decree authorizes the State of New Jersey, upon the occurrence
of certain conditions, to “divert outside the Delaware River watershed, from the



