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certificate shall be acknowledged or proved as in the case of deeds of real
estate and shall be filed in the office of the Secretary of State. * * *”

The change made by the aforesaid Laws of 1955 with respect to the question
under consideration was to eliminate the requirement that the amendment be filed in
the respective county clerk’s office.

You are, therefore, advised that amendments of the certificate of incorporation
of non-profit associations are not required to be filed in the county clerk’s office prior
to filing in the office of the Secretary of State.

Very truly yours,

Grover C. RICHMAN, JRr.
Attorney General

By: Grorce H. Barsour
Deputy Attorney General
GHB :jeb

June 3, 1957
MR. NELsoN T. KESSLER
Secretary-Treasurer
Tree Expert Bureau
Department of Conservation and Economic Develo pment
520 East State Street
Trenton 25, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-20

Dear MR. KESSLER:

You have requested our 'opinion as to whether it is legally proper to renew the
certificates of arborists and tree surgeons who no longer reside in New Jersey. It is
our opinion that these certificates cannot be renewed.

Chapter 100, P.L. 1940, known as the “tree expert act” authorizes the Bureau of
Tree Experts to grant certificates to tree experts who comply with the requirements
set forth in the act. One such requirement is that the applicant must be a “legal
resident of the State of New Jersey”. R.S. 13:1-31(a). The individuals with whom
we are here concerned met this residence requirement when their certificates were
granted initially. They no longer meet this requirement so that the question to be
determined is whether the requirement that applicants be residents of New Jersey is a
continuing requirement and therefore one which must be complied with both when a
certificate is issued and when it is renewed.

The section of the act which provides for renewal of certificates, R.S. 13:1-34,
does not set forth any renewal requirements. It is, therefore, necessary to examine
the act as a whole to determine whether renewal requirements are expressly set forth
elsewhere in the act or may be inferred from the act as a whole.

“In ascertaining the presence of standards and norms to support delegated
powers, it is fundamental that we are not confined to the four corners of the
particular section under consideration but are obligated to examine the entire



