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Indeed in view of the fact that “agency” is defined to “mean a redevelopment agency
or a regional development agency created pursuant to this act” express inclusion of
the modifying words precludes implied enlargement of this category. Gangemi v.
Berry, 25 N.J. 1 (1957). N.J.S.A. 40:55C-5 (a).

In conclusion, therefore, we are of the opinion that a Meadowlands Regional
Development Agency may be created to develop the meadowlands and that municipal-
ities which have heretofore authorized their local housing authorities pursuant to
N.J.S.A. 55:14A-31 et seq. to redevelop blighted areas may participate in the creation
of such an agency.

Very truly yours,

Davip D. Furman
Attorney General

By: Morron I. GREENBERG
Deputy Attorney General

Jung 19, 1959
Hon. Joan W. TraMBURG, Commissioner
Department of Institutions and Agencies
135 West Hanover Street
Trenton, New Jersey

FORMAL OPINION 195—No. 12

Drar CoMMISSIONER TRAMBURG :

We have been asked whether an order placing a child under the guardianship of
the State Board of Child Welfare pursuant to N.J.S.A. 30:4C-20 to 22 is “an order
* % % terminating parental rights and * * * granting guardianship of the child to
such approved agency * * *’ within the meaning of R.S. 9 :3-23A.(3).

Ordinarily, the final hearing on a petition for adoption of a child takes place not
less than one year from the date of the institution of the action. R.S. 9:3-25(A).
The final hearing in such cases is preceded by a preliminary hearing, R.S. 9:3-24,
and by the appointment and report of a ‘“next friend,” R.S. 9:3-25, 26. Where cer-
tain conditions are satisfied, the final hearing is held within 30 days of the institution
of the action. R.S. 9:3-23(B). The third of the four conditions which must be satis-
fied in order to proceed summarily is:

“(3) that at least one year prior to the institution of the action the custody
of the child had been surrendered to such approved agency by each parent
or other person having custody of the child, and that by the terms of such
surrender the approved agency had heen authorized to place the child for
adoption; or that an order of judgment had been entered by o court of
competent jurisdiction terminating parental rights and transferring custody
of the child to such approved agency or granting guardianship of the child to
such approved agency,; * * *° (Emphasis added). R.S. 9:3-23 (A) (3).

‘The State Board of Child Welfare is an approved agency as defined by R.S. 9:3-18(a).
See also R.S. 9:3-19,
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N.J.S.A. 30:4C-15 permits a petition to be filed seeking the commitment of a
child to the guardianship of the State Board of Child Welfare in four situations:

“Whenever (a) it appears that a court wherein a complaint has been
proffered as provided in chapter 6 of Title 9 of the Revised Statutes, has
entered a conviction against the parent or parents, guardian, or person having
custody and control of any child because of abuse, abandonment, neglect of or
cruelty to such child; or (b) it appears that any child has been adjudged
delinquent by a court of proper jurisdiction in this State; or (c) it appears
that the best interests of any child under the care or custody of the State
Board of Child Welfare require that he be placed under guardianship; or
(d) it appears that the parent or parents, guardian, or person having custody
and control of any child is grossly immoral or unfit to be intrusted with the
care and education of such child, or shall fail to provide such child with proper
prctection, maintenance and education, or is of such vicious, careless or dis-
solute habits as to endanger the welfare of such child; * * *7”

On the completion of the hearing where the court is satisfied that the best interests
of the child so require, it shall make an order ‘“‘committing such child to the guardian-
ship and control of the State Board of Child Welfare, and such child shall thereupon
become the legal ward of such board, and such board shall be the legal guardian of
such child for all purposes.” N.J.S.A. 30:4C-20. The order of the court committing
a child to the guardianship of the State Board of Child Welfare may not in any
way be restrictive “of the duties, powers and authority of such board in the care,
custody, placement, welfare and exclusive guardianship of the child * * *” N.J.S.A.
30:4C-21. The guardianship of the State Board of Child Welfare is to be “full and
complete for all purposes * * *” N.J.S.A. 30:4C-22,

The completeness of an order vesting custody in the State Board of Child Welfare
is illustrated by contrast with other provisions of the statutes. Where the court may
have entered an interlocutory order committing a child to the temporary guardianship
of the State Board of Child Welfare, N.J.S.A. 30:4C-17, but on the final hearing
determines not to enter an order of permanent guardianship, the State Board of Child
Welfare is to “return the child forthwith to the parent or parents * * *” or if the
parents cannot be found, upon order of the court the child is to be placed with some
other person expressing willingness to accept the child, but this “shall in no wise be
construed as a grant of custody or guardianship.” N.J.S.A. 30:4C-20.

In addition to the other methods provided by the statutes “for establishing
guardianship by the State Board of Child Welfare,” the board may ‘“take voluntary
surrenders and releases of custody and consents to adoption from the parent [or
parents].” N.J.S.A., 30:4C-23.

From a consideration of all of these statutory provisions, it is apparent that an
order pursuant to N.J.S.A. 30:4C-22 is intended to vest in the State Board of Child
Welfare, rather than in the parents, the power to consent to an adoption of the child.
The expression in R.S. 9:3-23, “terminating parental rights,” includes divesting the
parents of power to consent to an adoption. An order establishing guardianship by
the State Board of Child Welfare satisfies the requirements both of termination of
parental rights and granting of guardianship in the second half of R.S. 9:3-23(A) (3),
and therefore, it is not necessary to consider whether the latter statute is satisfied
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by an order which might be thought of as granting guardianship but not terminating
parental rights.

Therefore, the question presented is answered in the affirmative.
Very truly yours,

Davip D. FurMAN
Attorney General

By: EucENng T. URBANIAK
Deputy Attorney, General

Jury 1, 1959

HonNoraBLE ALrreED N. BEADLESTON
12 Broad Street
Red Bank, New Jersey

FORMAL OPINION 1959—No. 13

DEAR ASSEMBLYMAN :

You have requested my opinion as to the constitutionality of proposed legislation
which would revise the statutory system for the taxation of property owned by
railroads.

The plan envisions that the Railroad Tax Law of 1948 be amended to afford
railroads tax relief, while saving municipalities harmless from any loss of revenues.
The distinctions between Class I and II railroad property would be eliminated. All
real property owned by railroads would be subject to taxation to the State and for the
use of the State. A single tax rate would be fixed by statute or by a State official
such as the Director of the Division of Taxation acting pursuant to legislative
delegation. The assessment of former Class I and II railroad property would
continue to be in accordance with true value or other uniform standard. Companion
legislation would direct that out of the general treasury, as provided in a general
appropriation act or otherwise, moneys would be paid to the municipalities in lieu of

the Class II railroad property taxes presently received under the Railroad Tax Act of
1948,

My conclusion is that properly drawn legislation would not violate any provision
of the Federal or State Constitution. Two constitutional issues might be drawn in
litigation attacking the proposed amendments and supplements to the Railroad Tax
Law of 1948: (1) Validity under the equal protection provisions of hoth constitutions;
and (2) validity under Article VIII, Section I, paragraph 1 of the State Constitution,
which provides:

“l. Property shall be assessed for taxation under general laws and by
uniform rules. All real property assessed and taxed locally or hy the State
for allotment and payment to taxing districts shall be assessed according to
the same standard of value; and such real property shall be taxed at the
general tax rate of the taxing district in which the property is situated,
for the use of such taxing district.”



