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May 29, 1959

HoxoraBLE JorN A, KERVICK
State Treasurer

State House

Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION 1959—P-9

DeArR Mr. KErRvICK :

You have requested our opinion as to the proper interpretation to be placed on
specific sections of c. 143, P.I. 1958. N.J.S.A. 43:3B-1 et seq. P.L. 1958, c. 143
provides for an increase in the retirement allowance of certain retired public employees
according to a legislative formula which is based on percentages determined by the
calendar year in which the retirement became effective. The questions will be answered
in the order asked.

1. In computing the years of service, may the Division base its computation on
whole years of service and consider a fractional portion of six months or more
equivalent to a full year of service, while disregarding any fractional portion of
less than six months? [ie. May iwenty-four years and four months be considered
twenty-four years of service, while twenty-four years and six months be considered
twenty-five years service?]

In computing years of service the retirant should be credited with the same credit
which he has received from the system from which he is receiving his regular re-
tirement allowance. In most systems the board of trustees is specifically empowered
with the authority to fix and determine by appropriate rules and regulations how
much service in any year shall equal a year of service and part of a year of service,
e.g., N.J.S.A. 43:15-39 (Public Employees’ Retirement System) ; N.J.S.A. 18:13-112.17
(Teachers’ Pension and Annuity Fund). Since this increase is aun increase in the
regular retirement allowance, there is no reason to treat it in a manner different from
that used to compute regular retirement credit.

2. If an individual who is eligible for an increased pension under this statute
dies during the month, is the accrued portion of the increase payable to his estate or
beneficiary? It should be noted that the procedure followed by the retirement system
with respect to the regular retirement allowance is to pay such accrued portion.

You have advised that with respect to regular retirement allowances the accrued
portion of an allowance of an individual who dies during the month is paid to the
estate of the decedent. Therefore, it is our opinion that the accrued portion of this
increase should be paid to the estate of the decedent. As stated above, the increase
provided for by Chapter 143, P.L. 1958 is an increase in the regular retirement allow-
ance and consequently the same procedures should he followed in making payment
of this increase as are followed in making payment of the regular retirement
allowance.

3. May the Division of Pensions include the increase under Chapter 143 in the
regular retirement check or must a separate check be issued for the increased amount?
In the event the Division of Pensions decides to continue the issuance of separate
checks for the increased amount, would its action be proper? °
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The question of whether one check or two should be issued is an administrative
decision which should be made by the Director of the Division of Pensions with the
approval of the board of trustees of the retirement system involved. The general
administration and responsibility for the proper operation of each pension system is
vested in its board of trustees. N.J.S.A. 43:15A-16; N.J.S.A. 43:16A-13; N.J.S.A.
18:13-112.58; N.J.S.A. 43:8A-5; N.J.S.A. 43:7-18; N.J.S.A. 43:16-7. N.J.S.A.
52:18-95 established a Division of Pensions within the Department of the Treasury.
N.J.S.A. 52:18-96 transferred the various pension systems to the Division of Pen-
sions together with all of their respective functions, powers and duties. Pursuant
to N.J.S.A. 52:18-99 the Division of Pensions is headed, directed and supervised by
a Director. It, therefore, follows that administrative decisions should be made by
the Director of the Division of Pensions with the approval of the board of trustees
of the pension system or systems involved.

Very truly yours,

Davip D. FurmMAN
Attorney General

By: JuN® SIRELECKI
Deputy Attorney General

May 29, 1959

Hon. Joun A. KErvick
State Treasurer

State House

T'renton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION 1959—P-10

Dear Mr. KERvICK :

You have requested our opinion as to whether Levitt and Sons, Incorporated, a
New York corporation (hereinafter called Levitt), is liable for taxes under the
Corporation Business Tax Act (1945), Laws of 1945, c. 162, N.J.S.A. 54:10A-1 et
seq., for the years 1954, 1955 and 1956. In 1954 and 1955 two agents of Levitt
commenced purchase of certain property in New Jersey. Payment for the property
was made by the agents and although Levitt supplied the funds title was taken in
their names. Levitt was authorized to do business in New Jersey on March 22, 1956
and thereafter received conveyances of the properties previously purchased with its
funds. Levitt filed its first return under the Corporation Business Tax Act in 1957
for the fiscal year ending February 28, 1957.

N.J.S.A. 54:10A-2 provides in part:

“Every domestic or foreign corporation which is not hereinafter exempted
shall pay in annual franchise tax for the year one thousand nine hundred
and forty-six and each year thereafter, as hereinafter provided, for the
privilege of having or exercising its corporate franchise in this State, or for
the privilege of doing husiness, employing or owning capital or property, or
maintaining an office, in this State. And such franchise tax shall be in lieu



