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Avcusr 3, 1959
HonoraBLE JoHN A. KERVICK
State Treasurer
State House
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION 1959—P-17

Drar Mr. Krrvick:

You have requested our opinion with regard to the date upon which the con-
tributory insurance coverage provided for in L. 1955, c. 37, §53, as amended by L. 1956,
c. 145, §14 (N.J.S.A. 18:13-112.55) becomes effective with respect to new members of
the Teachers’ Pension and Annuity Fund.

Pursuant to N.J.S.A. 18:13-112.55 (j) the contributory insurance benefits could
not go into effect until a required percentage of members applied for such coverage.
You advise that by December of 1957 a sufficient number of employees had applied
and consequently the Board of Trustees entered into an insurance agreement with the
Prudential Insurance Company of America for the purchase of this group insur-
ance coverage. N.J.S.A. 18:13-112.78. 'This policy became effective January 1, 1958.

N.J.S.A. 18:13-112.55 (a) makes eligible for the purchase of such additional
insurance each person who becomes a member of the Teachers’ Pension and Annuity
Fund provided such person selects this additional coverage within one year after the
effective date of his or her membership. N.J.S.A. 18:13-112.55 (k) requires con-
tributory insurance coverage for all new members eligible for such coverage for the
first year of their membership. This section reads as follows:

“Any person becoming a member of the retirement system after the
benefits provided under this section shall have come into effect, who is,
by sex or other characteristic, within the grouping to which the additional
death benefit coverage under this section is applicable, for the first year of
his membership in the retirement system shall be covered by the additional
death benefit coverage provisions of this section with the benefit in the event
of death, in the first year of membership only, being based upon contractual
salary instead of compensation actually received and shall make contributions
as fixed by the board of trustees during such period. Such member shall have
the right to continue to be covered by the benefits of this section and to
contribute therefor after his first year of membership has been completed.
This sub-section shall not apply in the case of such a member who has
already attained his sixtieth birthday prior to becoming a member of the
retirement system unless he shall furnish satisfactory evidence of insurability
at the time of becoming a member.”

In addition, the Group Insurance Policy with the Prudential Insurance Company
of America specifically provides in paragraph 2 of the section “Insured Individuals”
that:

“Fxcept as provided in sub-section C below, each person becoming a
Member of the retirement system after the Policy Date shall automatically
become insured for the contributory insurance provided under this Policy
from the date he becomes a Member.”
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L. 1955, c. 37, §4 as amended by L. 1956, c. 145, §1 (N.J.S.A. 18:13-112.6) pro-
vides that the membership of the retirement system shall consist, among others, of
“any person becoming a teacher on or after the effective date of this act .. .”. In
Formal Opinion No. 18 (1957) we construed similar language contained in the Public
Employees’ Retirement-Social Security Integration Act (L. 1954, c. 84, §7 as
amended) to mean that membership in the retirement system was compulsory upon
commencement of employment. We reiterate that opinion with respect to the pro-
visions of N.J.S.A. 18:13-1126.

Therefore, since contributory insurance coverage of a new member is ree
quired from the date of membership in the retirement system and such membership
commences upon the date of employment, the contributory insurance coverage pro-
vided for in N.J.S.A. 18:13-112.55 becomes effective with respect to a new member
of the retirement system on the date of such person’s commencement of employment.

Very truly yours,

Davip D, FurRMAN
Attorney General

By: JUNE STRELECKI
Deputy Attorney General

‘ Aucusr 26, 1959

HoworaBLE NED J. PARSEKIAN
Acting Director

Division of Motor Vehicles
Trenton; New Jersey

MEMORANDUM OPINION' 1959—P-18

DearR DIRECTOR :

You have sought my opinion as to whether you are authorized to charge a fee
of $10.00 to members of the medical profession who apply for registration plates
with the identifying letters MD. The applicable statute is Chapter 56 of the Laws of
1959, which provides:

“The Director of the Division of Motor Vehicles is hereby authorized
to issue upon application, registration plates of a particular identifying mark
or marks to be displayed as provided in section 39:3-33 of the Revised
Statutes, composed of such combination of letters and figures, in accordance
with the identification system as may be requested in such application pro-
vided that the particular identifying mark so requested is not then issued to
and held by some other person or otherwise reserved by the director.

“The director is authorized to charge an additional fee for the issuance
of such particular identifying mark in such amount as he may fix from
time to time but not in excess of $10.00, and the amount of such fee shall
accompany the application.”




