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Act expressly exempts “corporations subject to a tax under the provisions of article
two of chapter thirteen of Title 54 of the Revised Statutes, or to a tax assessed on the
basis of gross receipts, other than the tax levied by the veterans bonus tax law, or
insurance premiums collected.” (N.J.S.A. 54:10-3(a)). Since the New Jersey
companies continue to be “subject” to article two of chapter thirteen of Title 54, they
are expressly exempt from the Corporation Business Tax Act.

You are therefore advised that on the basis of the facts which you have stated,
the New York Telephone Company is not subject to taxation by New Jersey; the
surviving New Jersey corporations are taxable as domestic telephone companies under
R.S. 54:13-11 et seq.; but since none of the latter corporations derives gross receipts
from business done in New Jersey, they do not owe any tax to the State.

Very truly yours,

Davip D. FurMAN
Attorney General

By: Murry BrocHIN
Deputy Attorney General

Jury 26, 1960

Hon. SaLvatore A. BonTEMPO

Commissioner

Department of Conservation
and Economic Development

205 West State Street

Trenton, New Jersey

FORMAL OPINION 1960—No. 23

Dear CoMMISSIONER BONTEMPO :

We have been asked to interpret the terms “source” and “rated capacity of the
equipment” as used in N.J.S.A. 58 :4A-4. By Laws of 1947, c. 375, N.J.S.A. 58:4A-1,
the Division of Water Policy and Supply in the Department of Conservation was
empowered to delineate areas of the State in which the diversion of subsurface and
percolating waters exceeded or threatened to exceed, or otherwise threatened or im-
paired the natural replenishment of such waters. This power is now exercised by
the Water Policy and Supply Council in the Department of Conservation and Eco-
nomic Development. Laws of 1948, ¢. 448, § 101, N.J.S.A. 13:1B-50. In a delineated
area no person may withdraw from any subsurface or percolating source more than
100,000 gallons of water in any day without a permit from the Water Policy and
Supply Council. But N.J.S.A. 58:4A—4 provides as follows :

“Any person, corporation, or agency of the public diverting or obtaining
water at the time of the passage of this act, or at the time an area is de-
lineated as provided in section one of this act, in excess of one hundred thou-
sand gallons per day from subsurface or percolating water sources, shall have
the privilege of continuing to take from the same source, the quantity of
water which is the rated capuacity of the equipment at that time used for
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such water diversion without securing a permit as provided above.” (Em-
phasis added.)

Particularly you ask whether “source” refers to the well in use or to all or a part
of the aquifer from which its water is drawn and whether ‘“rated capacity of the
equipment” means the potential capacity of the well using the most advanced equip-
ment or its capacity with the equipment actually in use at the time of the delineation
of its area.

Laws of 1947, ¢. 375, N.J.S.A. 58 :4A-1 et seq. introduced the doctrine of prior
appropriation into New Jersey water law. Many western states have established that
the first person to make use of surface waters may continue to withdraw a constant
amount notwithstanding the needs of later putative appropriators. 93 C.]J.S., Waters,
§ 167 (1956). These states have thus modified or rejected the common law that
riparian owners have a right to insist upon a reasonable use of the water by upper
riparian owners. Ibid. See Borough of Westfield v. Whitney Home Builders, Inc.,
40 N.J. Super. 62 (App. Div. 1956). As noted in the Wesifield case the doctrine of
prior appropriation is founded on a theory that first in time makes first in right.
Inasmuch as N.J.S.A. 58:4A-4 rests on a similar policy the decisions in prior
appropriation states announcing the scope of the right of appropriation are useful in
defining “source” within our statute. The pertinent holdings have been thus
summarized :

“If the rights of others will not be materially injured or prejudiced, an
appropriator may, without losing his priority, change the point of diversion
for all, or part, of the water to which he is entitled, the means or method of
diversion, the place of use or storage, the nature or purpose of the use, or the
manner or means of use. This right of change is a property right; but it is
a qualified one, for no such change can be made in point of diversion, means
of diversion, place of use, nature or purpose of use, or means of use, if the
change will be injurious or detrimental to the vested rights of others.” 93

C.J.S., Waters, § 188 (1956).

See also Pouchoulou v. Heath, 137 Colo. 462, 326 P.2d 656 (Sup. Ct. 1958). Therefore
the legislative policy underlying N.J.S.A. 58:4A—4 may be satisfied only by a con-
struction of that section to authorize the drilling of a replacement well drawing on the
same aquifer as the existing well, provided that the replacement well does not
materially change the flow or distribution of the water in the aquifer. Utah Power &
Light Co. v. Richmond Irrigation Co., 115 Utah 352, 204 P.2d 818 (Sup. Ct. 1949)
supports this interpretation of the term “source.” There the court held:

“f % * We do not believe the legislature intended to make the words ‘water
source’ so inclusive that every person using surface water, percolating water,
spring water or artesian water should all be charged with the costs and
expenses of a commissioner because some part of their flow could be traced to
a common source. We believe that the words were used in their generally
accepted meaning and that ‘source’ was intended to be restricted to one
origin such as a stream, a rise from the ground, a fountain, a spring, an
artesian basin or some similar body; and that it was not the intention of the
legislature to combine a river system with springs and artesian basins for
purposes of distribution and administration. * * ** 204 P.2d at 825.
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The statute does not define rated capacity of equipment. In Polliak v. Swmith,
19 N.J. Super. 365 (Ch. Div. 1952), the court interpreted “equipment” as used in a
will bequeathing property as follows:

“Funk & Wagnalls’ New Standard Dictionary of the Ewnglish Language
(1937) defines ‘equipment’ as the act or process of equipping with all needful
supplies for any special service; ‘equip’ is defined: to provide with all that
is necessary for a successful undertaking. In Eastern Penn. Power Co. v. State
Bd., &c., 100 N.J.L. 255, 126 A. 216 (Sup. Ct. 1924), our former Supreme
Court defined equipment as: ‘Equipment means that which is needful, that
which is necessary.” 19 N.J. Super. at 369-70.

Within the above interpretation, the pump and well are equipment, both being an
integral part of the undertaking, the withdrawal of water from the earth. The
Legislature intended to protect wells in use at the capacity at which they could be
used at the time of delineation. Thus if a well with a yield potential of 1,000,000
gallons daily had a pump capable of only 500,000 gallons daily at the time of
delineation, the rated capacity of equipment is 500,000 gallons. In any similar
example the smallest capacity of any part of the diversion equipment is its “rated
capacity.”
Very truly yours,

Davip D. FurMAN
Attorney General

By: MorroN I. GREENBERG
Deputy Attorney General

July 29, 1960,

HownorasLE DwicHT R. G. PALMER
Commnussioner

State Highway Department
Trenton, New Jersey

FORMAL OPINION 1960—No. 24

Dear CoMMISSIONER :

You have raised the question as to whether municipalities along the route of the
proposed East-West Freeway in Essex County may contribute to the cost of con-
struction by contract with the Federal and State governments. The statutes
specifically authorize such participation by municipalities as well as counties. R.S.
27 :8-1 provides:

“The commissioner may apply to and contract with the United States
government or any official thereof for aid in road work, and with the govern-
ing bodies of counties and other subdivisions of the state for doing such work
with the aid of the state and federal governments. Such governing bodies
may enter into such contracts and raise funds to meet their share of the
cost in the manner provided by law for raising money for the construction,
improvement and maintenance of roads.”




