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18:13-112.17 (Teachers’ Pension and Annuity Fund). Since this increase is an
increase in the regular retirement allowance, there is no reason to treat it in a manner
different from that used to compute regular retirement credit. In other words, since
the retirant is receiving a regular allowance based on a specific number of years of
service, his increased allowance should be based on the same years of service.

2. If an individual who is eligible for an increased pension under this statute
dies during the month, is the accrued portion of the increase payable to his estate
or beneficiary?

You have advised that with respect to regular retirement allowances the accrued
portion of an allowance of an individual who dies during the month is paid to the
estate or beneficiary of the decedent. It is our opinion that the accrued portion of
this increase should be paid to the estate or beneficiary of the decedent in accordance
with the rules and regulations of the respective funds. As stated above, the increase
provided for by Chapter 143, P.L. 1958 is an increase in the regular retirement
allowance and consequently the same procedure should be followed in making pay-
ment of this increase as is followed in making payment of the regular retirement
allowance.

Very truly yours,

Davip D. FurMaN
Attorney General

By: RoBertr S. MILiEr
Deputy Attorney General

Avucusr 9, 1961
HoNorABLE NED J. PARSERIAN

Acting Director

Division of Motor Vehicles
25 South Montgomery Street
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-15
DEAR DIRECTOR PARSEKIAN :

We have been asked whether constructor registration plates may be issued to
tractors and semi-trailers as individual units, as well as in combinations known as
“wedded units.” R.S. 39:3-20 provides for the issuance of constructor registration
plates for vehicles which may exceed the limitation on the weight of loaded com-
mercial vehicles. The use of such plates is narrowly restricted. The Director must
be satisfied by proof that the applicant is actually engaged in construction or supply-
ing of material for construction, Vehicles so registered may not be operated more
than 30 miles from the headquarters of the particular construction operation in which
they are involved. Special restrictions are placed on their speed.

The law has always intended that a set of constructor plates be identified with
a particular vehicle or a particular combination of vehicles. This is indicated by the
statutory provision that the maximum lawful loaded weight of a particular vehicle
or a particular combination of vehicles is limited by the gross weight recorded on
its registration certificate, id., and by absence of any express provision for interchange
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ability of constructor plates between constructor vehicles analogous to the provision
for interchange ability made in the case of dealer plates by R.S. 39:3-18, Prior to
March 30, 1960, R.S. 39:3-20 read in part as follows:

“ % * the director shall issue registrations providing for the gross weight
of vehicle and load of over forty thousand pounds but not exceeding seventy
thousand pounds, upon application therefor and proof to the satisfaction of
the director that the applicant is actually engaged in construction work or
in the business of supplying material, transporting material, or using such
registered vehicle for construction work. The license plate so issued shall
be marked ‘constructor’ and shall be placed upon the vehicle or vehicles
registered under this section.” )

While the statute so read you inform us that the Division of Motor Vehicles
adopted a policy of permitting issuance of one set of constructor plates to be used
for a particular combination of a tractor and a semi-trailer. Such a combination
of vehicles so registered was commonly referred to as a “wedded unit.” One plate
of the set was displayed on the front of the tractor and the other on the rear of the
semi-trailer. The components of the wedded unit have not been operated either
separately or in combination with vehicles other than each other.

On March 30, 1960, L. 1960, c. 12, became effective. This statute amended the
part of R.S. 39:3-20 quoted above by inserting the following italicized language :

“k % * the director shall issue registrations for automobile commercial ve-
hicles, trailers, semi-trailers, and tractors * * *

This amendment is clear authority for the issuance of a set of constructor plates
to a tractor and for the issuance of a set of constructor plates to a semi-trailer. But
the maximum lawful weight even of a combination of a tractor and a semi-trailer
individually registered as constructor vehicles remains seventy thousand pounds. This
was made clear by the insertion of the following new language in R.S. 39:3-20 by
the 1960 Act:

“In no event shall a vehicle or combination of vehicles, operating as a unit,
registered under this section and using ‘constructor’ registration plates exceed
a maximum gross weight, inclusive of load, of seventy thousand pounds.”

If a person applies for registration of a tractor or a semi-trailer individually,
it is our opinion that it is your duty to issue a registration to each vehicle if all other
conditions of the law are met. Either may then be used in a combination with any
other vehicle individually registered as a constructor vehicle where the combined
loaded weight is less than seventy thousand pounds and all other conditions of the
law are met. It is also our opinion that the italicized language quoted above, inserted
in the law by the 1960 Act, and the implication of the weight limitation now applicable
to “a vehicle or combination of vehicles,” was not intended to terminate your au-
thority to issue a single set of plates to a “wedded unit” according to prior practice
where a person makes application therefor and intends to use each component of
the “wedded unit” exclusively in combination with the other—neither alone nor
with another vehicle.

Of course, constructor registration of any vehicle only authorizes use of the
vehicle bearing the plates for the purposes specified in the law. If a tractor is indi-
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vidually registered only as a constructor vehicle, it may only be used for constructor
purposes and may not be used to draw a semi-trailer bearing commercial plates and
engaged in ordinary commercial purposes; a semi-trailer individually registered only
as a constructor vehicde may not be used for ordinary commercial purposes. Cf.
State v. Tucker, 61 N.J. Super. 161 (App. Div. 1960).

Very truly yours,

Davip D. FurRMAN
Attorney General

By: WriLLiam L. Bovan
Deputy Attorney General

Avucusr 10, 1961
HoNorABLE KATHARINE E. WHITE
Acting State Treasurer
State House
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-16
Dear Mrs, WaITE:

Former State Treasurer Kervick has asked whether the administrator of the
estate of a deceased prison officer, who was an active member of the Prison Officers
Pension Fund at the time of his death, is entitled to a refund of contributions in the
event that the officer died leaving no widow, no minor children and no dependents.

We are of the opinion that the statute does not authorize a refund of contributions
and therefore none can be paid. R.S. 43:7-15 provides for refunds whenever a prison
officer is suspended, resigned, dropped or discharged from his employment. However,
the statute specifically provides that “No other refund of assessments collected from
the salaries of such pension [sic] officers shall be made.”

R.S. 43:7-9 covers the situation where a prison officer dies in the performance
of his duties. It provides certain pension benefits for the widow and children of the
officer. It then goes on to state that “In the event that there is no widow and no
children under the age of 16 years, at the time of the death of such prison officer,
then such pension shall be paid to the dependent parent or parents, if any, of such
deceased prison officer.” This is all that the statute provides. There is no authority
whatsoever for authorizing payment to the administrator of the estate in the event
that there is no widow, dependent children or dependent parents.

This result differs from the result in the Public Employees’ Retirement System,
where, under N.J.S.A. 43:15A-49 and N.J.S.A. 43:15A-41(c), express provision is
made for payment to the estate under these circumstances. The Prison Officers

Pension Commission, however, has no statutory authority to comply with the ad-
ministrator’s request.

Very truly yours,
Davip D. FurMAN
Attorney General

By: Roserr S. Mrrrer
Deputy Attorney General



