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County detectives are in the classified civil service and may be removed where
the fact of physical disability is established after notice and hearing pursuant to
R.S. 11:22-38 and Rule 59(c) of the Department of Civil Service.

Very truly yours,

Davip D. FurMAN
Attorney General

By: RoBrertr S. MILLER
Deputy Atorney General

Aucusr 15, 1961
Hon. NEp J. PARSERIAN

Acting Director

Division of Motor Vehicles
25 South Montgomery Street
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-18

Dear DIRECTOR PARSEKIAN :

We have been asked whether the overlength (i.e., the length in excess of 50 feet
but not in excess of 70 feet) authorized by R.S. 39:3-84 in the case of “a vehicle or
combination of vehicles transporting poles, pilings, structural units or other articles
incapable of dismemberment” applies only to the load or also to the vehicle or com-
bination of vehicles where the load does not extend beyond it or them,

L. 1921, c. 208, appears to be the earliest statute limiting the length of motor
vehicles which may be operated on the public highways of this State. Paragraph
(1) of §21 of this act forbade combinations of more than two vehicles with the
following proviso:

“Any municipality while operating municipally owned vehicle or vehicles
under contract over any highway maintained wholly by such municipality
may use more than one motor-drawn vehicle, but not exceeding three motor-
drawn vehicles in the aggregate while such municipality is engaged in the
collection of garbage, ashes, or street repairs.”

Paragraph (4) of §21 generally limited the “extreme over-length” of any vehicle
to 28 feet. But it contained the following proviso:

“Where more than one vehicle or trailer is operated, the length of such
vehicles may exceed twenty-eight feet; but in no event shall all such vehicles
or trailers so drawn or operated exceed eighty-five feet in length over all.”

The extreme limit in the proviso of 85 feet appears to have been intended to govern
combinations of vehicles utilized by municipalities in the collection of garbage, ashes
or street repairs pursuant to paragraph (1) of §21. No specific limitation of the

combined length of a truck and trailer or a tractor and semitrailer was contained
in the 1921 act,

The final sentence of paragraph (4) of § 21, applicable both to the general limita-
tion of length and to the proviso read as follows:
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“All of the aforesaid dimensions shall be inclusive of the load.”

L. 1935, c. 265, amended the 1921 act in several important respects. It made the 28
feet limitation applicable to a two-axle vehicle, but extended the limit for a three-axle
vehicle to 35 feet. §1. It provided specific limitations for truck-trailer and tractor-
semitrailer combinations, of 50 feet and 45 feet respectively. Id. It also enacted the
operative language of the present text of R.S. 39:3-84, with which this opinion is
concerned, authorizing:

“a vehicle or a combination of vehicles transporting poles, pilings, struc-
tural units or other articles incapable of dismemberment the total overall
length of which shall not exceed seventy (70) feet.” Id.

The language of the 1921 act that all stated dimensions be inclusive of load was
repeated.

The 1935 act did not become fully effective upon enactment. A grace period was
permitted to vehicles then in operation or probably in the process of manufacture.
Section 3 of the 1935 act read as follows:

“This act shall take effect immediately; provided, that the limitations
as to combined weights and lengths of vehicle and load as applied to vehicles
now in operation or manufactured or constructed prior to the first day of
January, one thousand nine hundred and thirty-six, shall not be effective
until the first day of January, one thousand nine hundred and forty-one.”
(Emphasis added.)

By L. 1942, c. 268, the permissible length of two-axle vehicles was increased to
35 feet, the same as for three-axle vehicles, and the power to limit the length of
buses was delegated to the Board of Public Utility Commissioners. The other pro-
visions of the 1935 act were unchanged by the 1942 act.

L. 1950, c. 142, § 2, increased the permissible height of wvehicles from 1214 to
1314 feet, but left unchanged the length limitations.

L. 1955, c. 198, did not change the specific height or weight limits. But it deleted
the sentence providing that generally the stated dimensions of length shall be inclusive
of load, but inserted the qualification “inclusive of load” before the 45 feet limitation
on tractor-semitrailer combinations, hefore the 50 feet limitation on truck-trailer
combinations, and before the 70 feet limitation on vehicles or combinations of vehicles
transporting structural units. This appears to be a change of style, and not of sub-
stance.

L. 1957, c. 161, continued the pattern of the 1955 act, and all the length limita-
tions in the 1955 act except that the 1957 act increased the permissible length of
tractor-semitrailer combinations to “a total overall length, inclusive of load, of 50
feet * * *2

The foregoing statutory history shows a legislative intent to make the lengtl
limits generally measurable from that part of the load or vehicle most extended in one
direction to that part of the load or vehicle most extended in the opposite direction.

The contention has been made, however, that the 70 feet limitation applies only
to vehicles while in the act of transporting poles, pilings, structural units or other
articles incapable of dismemberment. A practical consequence of such an interpreta-
tion is either to limit the length of the vehicle or combination of vehicles to 50 feet,
even though permitting the load to extend an additional 20 feet beyond the vehicle
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or combination of vehicles, or to induce the trasportation of poles, pilings, girders
and other structural units which cannot be carried on 50 foot vehicles with their front
supported by a conventional truck or semitrailer and the rear supported by a small
special vehicle consisting almost entirely of an axle or set of axles to which the load
is temporarily affixed and with the load supporting itself between these two points
of support and beyond the rear axle or set of axles. We have been advised by the
Chief Engineer of the Highway Department that these alternatives present in some
respects a greater hazard to other users of the highways than does the operation of
overlength vehicles where the overlength results from the vehicle itself.

For these reasons it is our opinion that a vehicle or combination of vehicles may
have an overall length of not more than 70 feet measured from the part of the
vehicle or load most extended in one direction to the part of the wvehicle or load
most extended in the opposite direction under any one or more of the following cir-
cumstances ;

(1) where it is actually engaged in transporting poles, pilings, structural
units or other articles incapable of dismemberment which cannot be safely
carried on a vehicle or combination of vehicles meeting the 50 feet limit; or

(2) where it is engaged in activity ancillary to such transportation, such
as being operated unloaded to a point at which it is to be loaded with one
or more of the enumerated categories of materials, being operated unloaded
from the point at which it was unloaded to its origin or to the point of load-
ing for another load, and otherwise where the operation is directly incidental
to the mode of operation described in paragraph 1 of this sentence.

To cite a specific example, it might be lawful for a truck-trailer combination
measuring 65 feet in length to transport a bridge beam resting on the trailer with
the most rearward point of the beam 56 feet from the front bumper of the truck
and 9 feet forward of the most rearward part of the trailer. It would be lawful for
such a combination to return empty after being unloaded.

Very truly yours,

Davip D. Furman
Attorney General

Avucust 16, 1961
HowxoraBLE KATHARINE E. WHITE
Acting State Treasurer
State House
Trenton, New Jersey

MEMORANDUM OPINION—P-19
Dear Mrs. WHITE:;

You have sought our advice as to the scope of P.L. 1959, ¢. 101 in determining
what constitutes the annuity portion of a member’s retirement allowance. Specifically,
you ask what statutory pension systems, if any, are excepted from the application of
Chapter 3 of Title 43 by reason of the 1959 amendment (P.L. 1959, c. 101), which
provides in pertinent part:
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